Kisvárda Master Good – A tengerparton is futottak

Akt.:
Pompás környezetben készülnek a kisvárdai focisták
Pompás környezetben készülnek a kisvárdai focisták - © Fotó: kisvardafc.hu
Kisvárda – A kisvárdai futballisták lejátszották az első felkészülési meccsüket Afrikában.


Az NB I. tavaszi folytatására készülő Kisvárda Master Good hátrahagyta a magyarországi havazást, valamint hideget és pénteken útnak indult Egyiptomba. A kisvardafc.hu beszámolója szerint a sikeres érkezés mellett is volt mit ünnepelnie két játékosnak: Izing Martin születésnapos volt, Sassának pedig nem sokkal azelőtt született meg az első gyermeke.

A szabolcsiak a hosszú utat követően rövid átmozgató edzésen vettek részt a tengerparton, másnap aztán már füvön edzhettek a főhadiszállástól, Hurghadától 25 kilométerre lévő el-Gunában, ahol a délelőtti tréning után délután már az első felkészülési meccsét is lejátszotta a helyi élvonalbeli csapat ellen. Az egyiptomiak egyébként játékban vannak, ám a hétvégén épp nem rendeztek fordulót a bajnokságban, így jöhetett létre az edzőmeccs.

Visszatért a támadó

Az immáron szőke hajjal pompázó Lucas lövését leszámítva nem sok lehetőséget lehetett feljegyezni az első percekben, majd negyed óra elteltével Brana Ilics baloldali beadására Sergiu Negrut robbant be, de szögletre vágták előle a labdát. Fél órát kellett várni az első gólra, az egyik hazai játékos közelről a léc alá fejelt. Gyorsan jöhetett volna a válasz, de Ilics ziccerben nem tudta átemelni a kapuson a labdát.

Nem maradtunk gól nélkül

A fordulást követően baloldali beadás után Pavlo Lukjancsuk a saját kapujába lőtte a labdát, ezzel már kettővel mentek az egyiptomiak, a 68. percben a Felipe helyére beálló Mihai Minca is kapott egy gólt. A két találat közötti örömteli pillanat volt, amikor a hosszú sérülésből visszatérő Délczeg Gergely a pályára lépett.

A végén a szépítés is összejött, a 91. percben Kovácsréti Márk jobboldali szöglete után a jól játszó Horváth Zoltán fejelte öt méterről a kapuba a labdát. A várdaiak péntekig maradnak Egyiptomban, a tervek szerint addig még egy felkészülési meccset lejátszanak.

Ladbarúgás: felkészülési mérkőzés

el-Guna FC (egyiptomi)–Kisvárda Master Good 3–1 (1–0)

Kisvárda: Felipe (Minca)–Lukjancsuk (Anderson), Beriosz, Ene (Melnik), Vári (Izing)–Lucas (Kovácsréti), Karaszjuk–Gosztonyi (Hej), Ilics (Horváth Z.), Protics (Cukalasz)–Negrut (Délczeg). Vezetőedző: Dajka László.

KM