Kisvárda – Kellemetlen nyitott védekezés

Hakunováék (36) ősszel magabiztos győzelmet arattak
Hakunováék (36) ősszel magabiztos győzelmet arattak - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Elengedték egyik legjobbjukat, a junior-világbajnok beállót.

Pénteken a Budaörs vendégeként lép pályára a Kisvárda NB I.-es csapata. A két együttes őszi mérkőzésén a házigazda szabolcsi csapat az egyik legmagabiztosabb győzelmét aratta a szezonban. Akkor Guialo, a Pest megyeiek részéről pedig az egykori válogatott Hornyák Ágnes volt a legeredményesebb egyaránt hat-hat találattal.

A téli szünetben a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, Európa-bajnoki bronzérmes Soós Viktóriával megerősített alakulat öt vereséggel indította az idei évet, kikaptak a Dunaújvárostól, a Váctól, a Siófoktól, a Győrtől és óriási meglepetésre hazai pályán a Békéscsaba is elverte őket, méghozzá nem akárhogy, tíz gólt tettek közé a viharsarkiak. Neukum Tamás csapata ezzel az Eger mellett a kiesés egyik fő várományosa. A nehéz helyzet ellenére február elején elengedték a Ferencvároshoz a tavalyi debreceni junior-világbajnokságon aranyérmet szerző, és a torna álomcsapatába is beválasztott Pásztor Noémit, a beálló 2021-ig írt alá a fővárosi zöld–fehérekhez.

Jobbátlövőt igazoltak

Dévényi János, a csapat edzője, aki a legutóbbi mérkőzés után kritikát fogalmazott meg az átlövői teljesítmény és a csapat állóképessége miatt, így látja az előttük álló mérkőzést.

– Mivel vasárnap játszottunk, kevesebb edzéssel tudtunk készülni. Megnéztük, kielemeztük a Budaörs legutóbbi három mérkőzését. Nem téveszt meg bennünket helyezésük, mert egy igen kellemetlen stílusban játszó együttes, akik védekezésüket gyakran váltogatják, zárt hatos falról pillanatok alatt váltanak négy kettes, vagy öt egyes nyitott formációra, ennek kell megtalálni az ellenszerét. Erre készültünk, ezt gyakoroltuk a héten, fontosak lesznek az egy egy elleni párharcok, a betörések, valamint a páros kapcsolatok, és az átlövőinktől is jobb teljesítményt várok – mondta Dévényi János, a Kisvárda edzője.

Friss hír a csapat háza tájáról, hogy már a jövőre gondolva leigazolták a szlovák Iuventa Michalovce (Nagymihályi) jobbátlövőjét, Veronika Habankovát – tájékoztatta lapunkat Neviczki Csaba, a csapat kommunikációs referense. A huszonnégy éves játékos a jelenleg futó szezonban kilenc mérkőzésen harmincháromszor volt eddig eredményes csapatában.

A frissen igazolt játékos elmondta, hogy Nagymihályiban hét szezont töltött el, az aláírás előtt kikérte családja véleményét is, akik támogatták ebben. Valamint meghallgatta a Kisvárdán játszó szlovák válogatott Marianna Rebicová véleményét is. Mivel sok lányt ismer a kisvárdai csapatból, biztos benne, hogy jó döntést hozott a karrierje szempontjából.

NB I., 16. forduló

Péntek

Kézilabda. NB I., női: Kisvárda Master Good SE–Budaörs, Budaörs, 17.

További mérkőzések: Mosonmagyaróvár–Eger 18.30.

Szombat. Vác–Siófok 14.45., Dunaújváros–Békéscsaba, MTK–Érd mindkettő 18.

BB