Kissé elpáholta Kisst

Jóformán a kórházi ágyból esett be a leondingi ringbe Balog Vilmos, és a befulladás után kifulladásig bokszolt – az újabb értékes győzelemért.

Miután kifújta magát, szívesen idézte fel az osztrák gálán történteket.

A magyar származású szlovák Kiss Attilát hat menet után 60-54-es pontozással győztem le. Visszanéztem a mérkőzést, és úgy érzem, hogy egyértelműen jobb voltam. Az bánt, hogy nem tudtam olyan ütést bevinni, ami után számoltak volna az ellenfelemre, ugyanis jól alkalmazta a kettős fedezéket. Hasznosnak tartom, hogy kitöltöttük a meccsidőt, így lemérhettem, hogy mit bírok, hol tartok – említette a Box-Team Vienna 30 esztendős váltósúlyú bokszolója.

Ez volt a hatodik győzelme profi pályafutása során, ami egy újabb jelentős állomás a jövő év eleji EBF (Európai Bokszföderáció) bajnoki címmérkőzése előtt.

Mivel egy osztrák csapathoz tartozom, nincs abban semmi különös, hogy magyar földön még nem játszottam profiként. Botos András vezetésével Nyíregyházán készülök, és ahová lekötik az éppen esedékes találkozót, oda megyek. Utóbb Leondingban, előtte St. Valentinben bokszoltam egy küzdősport-gálán. Idén még mindenképpen szorítóba lépek, szeretném begyűjteni a hetedik győzelmet is – nyomatékosította Balog Vilmos.

Sokra hivatott

Botos András szeme láttára győzte le Vili ellenfelét. Az NYVSC-Szabolcs Volán edzője büszke tanítványára:

Rég láttam ilyen jól bokszolni, annak pedig külön örülök, hogy végig játszották a hat menetet. Sikerének értékét növeli, hogy a betegségből felépülve volt képes a kiemelkedő teljesítményre. Sokra hivatott versenyzőről van szó, szépen építi profi karrierjét.

Névjegy

Balog Vilmos, a Box-Team Vienna nagyváltósúlyú versenyzője.

Születési idő, hely: 1975. február 21., Mezőkövesd

Pályafutása amatőrként: hétszeres magyar bajnok, több nemzetközi tornát nyert meg, Európa- és világbajnoki, illetve olimpiai résztvevő, az európai uniós torna ezüstérmese

Családi állapota: nős, két gyermeke van, Melitta (7) és Vanessa Zsanett (4)

Hobbija: labdajátékok

– Ladányi Tóth Lajos –

 

 További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek