Kiss Péter: a kormány átrendezi az országot

Úgy rendezi át az országot a kormány, amihez az emberek nem adtak felhatalmazást – jelentette ki az MSZP Baloldali Tömörülés Platform elnöke szombaton Budapesten. Kiss Péter szerint a kormány az alkotmányozás és az emberek zsebeit érintően is átrendezi az országot. Hozzátette: legitim és erős felhatalmazás született tavasszal, de nem erősebb hivatkozás, mint a 2006-os MSZP-SZDSZ felhatalmazás.

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának új helyzet, új feladatok a választások után, a “nemzeti együttműködés rendszerében” című országos értekezletének zárt ülése előtt Balogh András, a szocialista párt elnökhelyettese kijelentette: a tervekről beszél majd a platform előtt. Fontosnak tartja, hogy szembe nézzenek saját múltjukkal és a programot tekintve radikális változásokat fogalmazzanak meg.

A miniszterelnök szóvivője Kiss Péter kijelentéseire úgy reagált: az emberek idén áprilisban és októberben is világossá tették, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit akar az MSZP. Szijjártó Péter a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: az emberek változást akartak, teljesen mást, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben. Emellett felhatalmazást adtak a gazdaság talpra állítására, a munkahelyteremtésre, az adócsökkentésre, a “pofátlan” végkielégítések megadóztatására, a nyugdíjak megvédésére.