Kiss Pál Tamás újabb Eb-futam előtt áll

Kiss Pál Tamás
Kiss Pál Tamás - © Fotó: www.facebook.com/STomRally/
Miskolc – A rallycross szentélyében, Svédországban versenyez a miskolci Kiss Pál Tamás.

40 ezer néző, egy fantasztikus pálya, és semmihez sem hasonlítható hangulat várja a hétvégén a rally­cross szerelmeseit a svédországi Holjesben, a világbajnokság hatodik fordulóján, amely egyben az Eb harmadik megmérettetése a Supercars kategóriában. Természetesen Kiss Pál Tamás is ott lesz az indulók között. A kis svéd falu Holjes az egyetlen helyszín, ahová 1973 óta minden évben ellátogat a rallycross elitje.

Az Eb-értékelést a belga és a norvég futamon is győztes Kevin Hansen vezeti 57 ponttal. Kiss Pál Tamás 37 ponttal a negyedik, egy jó eredménnyel a bajnokságban is elérhető a harmadik hely. A norvégiai siker után az elsődleges cél a svédországi versenyen is az, hogy kiegyensúlyozott kvalifikációs futamok után, az elődöntőbe kerüljön a Speed­box Racing Team csapata, majd ott továbbjutó helyen végezve, a döntőben harcolhasson Kiss Pál Tamás a dobogós helyekért.

„Próbálok azzal az alázattal versenyezni, amivel Norvégiában is a versenyautóba ültem. Tisztelem a pályát és az ellenfeleket, és izgatottan várom milyen lesz a szakértő svéd közönség előtt versenyezni. Egészen biztos, hogy óriási lesz a hangulat, láttam a tavalyi felvételeket, és a pilótatársak is sokat meséltek már róla, hogy Holjes mennyire különleges élmény” – mondta a miskolci pilóta.

Az Eb-futam első két selejtezőjét szombaton délelőtt bonyolítják le, vasárnap délelőtt ez két újabb körrel folytatódik, majd a hét utolsó napján 14.00-tól a középdöntőkre kerül sor, 15.00-tól pedig a döntőre.

ÉM
hirdetés


hirdet�s