Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona

Akt.:
Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona
Immár negatív emlékei is vannak Kiss Pál Tamásnak Barcelonából. A miskolci pilóta tavaly itt szerezte meg saját maga és a magyar autósport első GP3-as futamgyõzelmét, ám az idei évben nem hozott neki szerencsét a katalán helyszín: a második futamon ezúttal a dobogó legfelsõ foka helyett a kavicságy jutott neki, miután még az elsõ körben ütközött egy hirtelen elé bevágó riválisával.

Az Atech CRS GP pilótája így pont nélkül távozik a Formula-1 egyik elõszobájának számító GP3-as sorozat idei elsõ versenyhétvégéjérõl, ami érthetõ csalódottsággal tölti el, hiszen eddig máshoz volt hozzászokva Barcelonában. Ugyanakkor hangsúlyozzuk: csak az autó tört össze, Tamás testileg és lelkileg is teljesen egyben van, és már a következõ feladatra, a GP3 történetének első Monacói Nagydíjára koncentrál.

Az elsõ körben történt incidens részleteiről a pilóta a futamot követõen a következõket mondta el: „A négyes kanyar elõtti egyenesben bebújtam a belső ívre William Buller mellé, mire õ elkezdett szorítani le a pályáról, majd rám rántotta a kormányt, de olyan hirtelen, hogy esélyem sem volt lereagálni a dolgot és elkerülni az ütközést. Az õ jobb hátsó kereke összeért az én bal elsõmmel, és már repültem is fel a levegõbe, jó fél méter magasra. Aztán leérkeztem a fûre, az elsõ felfüggesztésem egyből kitört és tehetetle nül csapódtam bele a többiekbe. Buller – egyelõre nem hivatalosan – tízhelyes rajtbüntetést kapott az esetért a következõ futamra, de hát ezzel sem én nem vagyok kisegítve, sem az a másik három versenyző, akit rajtam kívül kiütött a versenyből.”

„Most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban túltegyük magunkat a történteken, és mostantól csak a következõ feladatra, a Monacói Nagydíjra koncentráljunk, amit én eddig is nagyon vártam, de ezek után meg pláne! A csapattársaim elmondása alapján az autó a második futamon már sokkal vezethetõbb volt, mint a hétvége korábbi részében, úgyhogy ez mindenképp biztató lehet az elõttünk álló versenyekre nézve. Megyünk tovább elõre, és úgy gondolom, hogy ennél már csak jobb jöhet a folytatásban” – tekintett máris előre Kiss Pál Tamás.

A bajnokság következõ fordulóját két hét múlva rendezik Monacóban, ahová elõször látogat majd el a GP3 mez õnye.

2012, Barcelona, GP3, a második futam végeredménye:
1. Daly, 2. Visoiu, 3. Laine, (…) Kiss Pál Tamás kiesett.

Szöveg: Borbás Bálint – P1race.hu
Fotó: Paolo Pellegrini

Címkék: