Kiss Pál Tamás a formaautóról ralikrosszra vált

Kiss Pál Tamás a formaautóról ralikrosszra vált
Kiss Pál Tamás a formaautóról ralikrosszra vált - © Fotó: Janics Attila
Budapest, 2015. március 17., kedd (MTI) – A formaautós karrierjét befejező Kiss Pál Tamás a ralikrossz országos bajnokságban folytatja pályafutását, s már az idén rajthoz szeretne állni néhány világbajnoki futamon is.

A 23 éves miskolci pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint Kiss Pál azután döntött a váltás mellett, miután nyilvánvalóvá vált számára, hogy a Forma-1 közvetlen előszobáját jelentő sorozatokban való szereplés elérhetetlen, mert a formaautózás átalakuló gazdasági háttere irreális követelményeket támaszt a versenyzők felé.

A téli szünetben Kiss Pál – aki a GP3-as sorozatban 2012-ben dobogós volt Monacóban – több sorozatból kapott megkereséseket, de végül a ralikrossz mellett döntött, s a hazai bajnokságban egy 560 lóerős Skoda Fabia volánja mögött, a Speedbox ASE színeiben szerepel majd. Az ob a hétvégén a Slovakiaringen rajtol.

“Eleinte a tanulásé lesz a főszerep, de idővel szeretnék majd beleszólni a győzelemért folyó csatákba is” – idézte a közlemény Kiss Pál Tamást, aki hozzátette, hogy az egyre erősebbé váló hazai bajnokság kiváló terepet kínál arra, hogy tanuljon és tapasztalatot szerezzen a ralikrosszban.

“Már idén tervezem, hogy egy-két vb-futamon is rajthoz állok, a nem túl távoli jövőben pedig szeretnék majd teljes szezont futni a világbajnokságon” – mondta a versenyző.

– MTI –