ERDON Helyi hírek

2007.11.21. 17:29

Lovaspálya lesz a Sárerdőn

<p>Szatmár megye - Választással egybekötött közgyűlést tartott a Szatmár Megyei Lótenyésztők és Lótartók Egyesülete. Az új vezetőség arról is tárgyalt, hogy a következő évben milyen tervek várnak megvalósításra.</p>

Választással egybekötött éves közgyűlését tartotta tegnap a Szatmár Megyei  Lótenyésztők és Lótartók Egyesülete — tájékoztatott Antal István elnök. A tagság meghallgatta a vezetőség beszámolóját az elmúlt időszak eredményeiről,  elemezték a hibákat,  majd megbeszélték a 2008–as évre tervezett intézkedéseket és rendezvényeket.  Az egyesület célkitűzései közt szerepel a lótenyésztők  és lótartók érdekvédelme   és a lovassportok   népszerűsítése.

Jövő évi tervek

Rövidesen beindul az egyesület keretében működő lovassportklub.  A további célok közt  lovasversenyek  és lókiállítások szervezése is szereőel. Májusra a Sárerdőn nagyszabású lovas western–show–t és középkori  lovastornával egybekötött rockopera bemutatását tervezik, amelyet a televízió is közvetítene. Ugyanakkor a Sárerdőn  modern lovaspályát szeretnének létrehozni.  Erről a tervről  és a polgármesteri hivatallal ebben az ügyben folyó tárgyalásokról bővebben beszámolt a közgyűlésre meghívott Dragos Daniel, a megyei erdészeti igazgatóság igazgatója.

Más felszólalók

A Megyei Állategészségügyi Igazgatóság részéről dr. Ceica Corneliu beszámolt a megye lóállományáról, a lovak egészségi állapotáról, külön kitérve a fertőző kevésvérűségre, illetve a lóállomány nyilvántartásba vételére.    Hobian Gabriel mérnök,  az   Állatnemesítési és Szaporodásbiológiai Igazgatóság megyei kirendeltségének vezetője beszámolt az Európai Unió által előírt  és az említett intézmény által kiállításra kerülő lóútlevélről.    Az  egyesület alapszabályzatának módosítása után az egyesület új 5 tagú vezetőtanácsot választott,  elnök: Antal István, alelnökök:  dr. Grigor Romeo és Tarta Gábor, az egyesület titkára: Darie Rodica. A vezetőségi tagok közé tartozik Necula Adriana is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!