Kispesti bankrablás – előzetesben a helyszínen elfogott támadó

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság hétfőn azt a bankrablót, akit pénteken, a kispesti támadás helyszínén fogtak el a rendőrök. Az indoklás szerint ugyanis fenn áll a bűnismétlés, a szökés és az elrejtőzés veszélye is. A végzés nem jogerős – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, két fegyveres péntek délután lépett be egy kispesti bankba, ahol a bevétel átadására szólították fel az alkalmazottakat, majd távoztak a körülbelül 2.8 milliós összeggel. A helyszínre érkező járőrök a közelben, a Szigligeti utcánál figyeltek fel rájuk. Intézkedni próbáltak, de a támadók gépkarabélyból, szó nélkül tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök ezt viszonozták, ekkor halt meg az egyik támadó. Társa megadta magát – az ő előzeteséről döntött hétfőn a bíróság.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Budi Központi Kerületi Bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Az indoklás szerint ugyanis fenn áll a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is. A végzés még nem jogerős – tette hozzá a szóvivő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott sajtótájékoztatót, hogy vasárnap este elfogták a rablás harmadik gyanúsítottját. Az ő előzeteséről nem kell majd dönteni, mivel korábban jogerős szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Őt egyenesen a BV egyik intézetébe szállították.