Kispatikák nagy megyénkben

Akt.:
Nem csak vidéken, s nem csak kicsi patika szűnt meg, de még a híres miskolci Aranyszarvas is...
Nem csak vidéken, s nem csak kicsi patika szűnt meg, de még a híres miskolci Aranyszarvas is...
Borsod-Abaúj-Zemplén – Adósak maradtak a helyzetképpel – így mi is türelmet kérünk…

A napokban témánk volt az ónodi patika megszűnése, illetve egy új fiókpatika nyitása. Ennek kapcsán vetődött fel: vajon miként alakult megyénk gyógyszertári ellátottsága az elmúlt 1-2 évben. Indoklásul leírtuk: általános vélekedés volt, hogy a vidéki kispatikák számára egyre nehezebb a fennmaradás (aminek kompenzálására születtek finanszírozási változások – ha jól tudom, az egyik január 1-től esedékes).

Kérdéseinkkel előbb a megyei tiszti főgyógyszerészt kerestük meg, aki – bár készségesen – az Országos Tisztiorvosi Hivatal Kommunikációs Főosztályának vezetőjéhez irányított. Onnan hamarosan visszajeleztek: egy válaszra tudják egyelőre a biztos választ: e héten nem számolhatunk a cikkel, ugyanis a válaszadásra az országban egyedül jogosult személy szabadságon van. De a jövő hétre sem ígérik, viszont kérik, várjunk türelemmel…

ÉM-SzK


AMIT KÉRDEZTÜNK

Az ÁNTSZ OTH-hoz intézett kérdéseink: 

  • Szeretnénk tudni, hány patika szűnt meg; mennyi új kapott engedélyt; hol vannak lyukak, illetve mutatkozik úgyszólván fölösleg az ellátásban Borsod-Abaúj-Zemplénben?
  • Jobb, vagy rosszabb itt az ellátás e szempontból az ország többi megyéjéhez képest?