Sport

2012.07.23. 19:52

Diósgyőri VTK: Arze után Rados is próbajátékra utazott

Miskolc - Igor Gal a mostani hetet is a Diósgyőri VTK tartalékcsapatánál kezdte.

Miskolc - Igor Gal a mostani hetet is a Diósgyőri VTK tartalékcsapatánál kezdte.Hétfőn két edzéssel folytatta a felkészülést a bajnoki nyitányra a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek pénteken 19 órától az Újpest FC-t fogadják, de biztos, hogy a keret három jelenlegi labdarúgója nem fog játéklehetőséghez jutni. Ugyanis Igor Gal ezúttal is tartalékcsapattal edzett, honfitársa, a horvát Ivan Rados viszont már ott sem. A kapus a felkészülés kezdete óta másodszor kapott engedélyt arra a diósgyőri klubvezetőktől, hogy próbajátékon vegyen részt (július 2-től 7-ig, az azeri Simurqnál járt), így bolíviai Vicente Arze mellett ő a másik diósgyőri labdarúgó, aki ilyen engedéllyel van távol.

Dudás Hunornál, a DVTK-t működtető cég ügyvezetőjénél arról érdeklődtünk, hogy kinek a döntése alapján szorult ki az első csapat keretéből Gal és Rados, illetve kitől kapott zöld utat a távozás lehetőségére Arze.

– A szakmai vezetés döntött erről, közösen – válaszolta az ügyvezető, akinél arról is érdeklődtünk, hogy Rados és Arze hol ,,próbálkozik”. – Nem tudom ezt megmondani, erről Szentes Lázár szakmai igazgatónak vannak bővebb információi.

Mielőtt a szakmai igazgatónál érdeklődtünk volna, rövid keresés után sikerült ,,rátalálnunk” Vicente Arzére, aki a múlt héten Belgiumba, a Waasland-Beveren együtteséhez utazott. A belga élvonalba osztályozóval most visszajutott csapatban a múlt héten edzőmeccsen is pályára lépett a DVTK játékosa, és úgy tűnik egyre kevesebb az esély a visszatérésére. Ivan Radosról viszont nem sikerült megtudtunk, hogy hová utazott, Szentes Lázár érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy a játékost a menedzsere kérte ki, és csak a visszaérkezésének időpontjáról ejtettek szót, ennek értelmében július 26-ig lehet távol.

De nem csak a más csapatnál próbajátékoskodók, hanem a DVTK-hoz próbázni érkezett fiatal védő, Oláh Máté (Ferencvárosi TC tartalék) sem volt jelen a piros-fehérek hétfő délelőtti tréningjén. Mint azt Sisa Tibor vezetőedzőtől megtudtuk: a labdarúgó biztosan nem lesz a Diósgyőr játékosa, ezért nem marasztalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!