Kisiklott vonat a Nyugatiban – helyreállt a rend, de késések még lehetnek

Helyreállították a megsérült vágányokat, így kedden késõ délután a monori és lajosmizsei vonalon közlekedõ helyi vonatok újra a Nyugati pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak. Egy Szolnokról érkezõ személyvonat utolsó elõtti kocsija kedden reggel fél kilenckor, valószínûleg mûszaki hiba miatt siklott ki, mikor a Nyugati pályaudvarra érkezett. A baleset miatt megrongálódott a sín és egy váltó, ezeket a kisiklott kocsi helyére emelése után állították helyre.

A baleset miatt korábban a monori helyi vonatok helyett a zónázók álltak meg mindenhol, a lajosmizsei vonalon közlekedõ személyvonatok pedig Kõbánya-Kispestrõl indultak a Nyugati helyett és oda is érkeztek vissza.

A Mávinform legfrissebb tájékoztatása szerint a kisiklott kocsi helyére emelése után sikerült megjavítani a megsérült váltót.. ezután a monori vonatok újra elindulhattak, vagyis a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a zónázó vonatok már nem állnak meg mindenhol a fõváros és Monor között, csak a menetrendben szereplõ állomásaikon. A lajosmizsei vonatok ismét a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek. A menetrend szerinti közlekedés az éjszakai órákra áll helyre teljesen, addig késések elõfordulhatnak a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok vonalon közlekedõ vonatoknál.Sporthírek