Kisiklott tehervonat – Nincs vegyi veszély Bagnál, feloldották a zárást a 3-as főúton

Budapest, 2012. május 12., szombat (MTI) – Nem került kénsav vagy más veszélyes anyag a szabadba abból a tehervonatból, amelynek utolsó hét tartálykocsija kisiklott és felborult Máriabesnyő és Bag között szombat délután – erősítette meg a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek. A rendőrség időközben feloldotta a 3-as főút lezárását.

A 42 tartálykocsiból álló tehervonat balesetével kapcsolatban szárnyra kapott híreket – amelyek szerint többen rosszul lettek a bagi vasútállomáson, amit esetleg valamilyen mérges gáz okozott – Loch Erika határozottan cáfolta. Hozzátette: a korábban közölteknek megfelelően a szerelvény huszadik kocsija, amelyben kénsavat szállítottak, nem siklott ki, és nem is sérült meg.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a katasztrófavédelem kérésére lezárták a 3-as főutat Gödöllő és Bag között, elmondta: a lezárás főképp azért kellett, hogy a kármentesítésre a baleset helyszínére érkező járművek – köztük a hatalmas tartálykocsik felállításához szükséges daru – a lehető legkönnyebben és leggyorsabban jussanak a vasúti pályaszakaszhoz. A helyzet normalizálódását követően a 3-as főutat kora este ismét megnyitották a forgalom előtt – fűzte hozzá.

Közölte azt is, hogy a baleset után az érintett vágányszakaszhoz közelítő személyvonatot a nyílt pályán megállították, az utasokat pedig kiszállították. A töltésről a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai kísérték az embereket a közelben lévő máriabesnyői templom melletti parkolóba, ahonnan mentesítő buszokkal mindenkit továbbvittek úti célja felé.

A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy terhel-e valakit felelősség a tehervonat kisiklásáért – tudatta Beluzsárné Belicza Andrea.

– MTI –

Címkék: , ,