Kisiklott IC – már járnak a vonatok

Már járnak a vonatok Tápiószecső és Nagykáta között. Kedden nem sokkal hajnali négy óra előtt állt helyre a forgalom, miután a megrongálódott síneket kijavították annyira, hogy megindulhassanak rajtuk a vonatok.

Véglegesen azonban csak kedden napközben áll helyre a rend, addig késésekre kell számítani. Az érintett szakaszon hétfőn este siklott ki a Cívis Intercity egy útjába került síndarab miatt. A vasúti pályát átépítik, valószínűleg a munkások hagytak ott a két sínpár között egy 120 méter hosszú, később beépítendő síndarabot, ami – egyelőre nem tudni hogyan – elmozdult és a vonat útjába került – mondta el a Független Hírügynökségnek a MÁV szóvivője. Kavalecz Imre hozzátette: azt, hogy ki a felelős a balesetért, még vizsgálják.

A balesetben a vonat első két kocsija siklott ki, senki nem sérült meg. A jármű 120 utasát egy külön vonat vitte tovább Debrecenbe, illetve Nyíregyházára, ahova körülbelül három órás késéssel érkeztek meg. A MÁV a pótjegyek árát visszafizette. A kár mértékét még nem tudják, a kisiklott szerelvényt a szolnoki járműjavítóban vizsgálják meg – mondta Kavalecz Imre.

A baleset után az érintett szakaszon buszok vitték a helyi utasokat, illetve néhány vonat Cegléd felé került. Nem sokkal hajnali négy óra előtt sikerült annyira kijavítani a 200 méteren megrongálódott sínpárt, hogy a vonatok rámehessenek, bár 20 kilométer/órás sebességkorlátozással közlekedhetnek, ezért egyelőre 20-30 perces késésekkel kell számolni a Budapest-Szolnok vonalon – mondta a szóvivő. A hibát véglegesen napközben javítják ki.További hírek a Magyarország kategóriából