Kísértetet fotóztak a kivégzőhelyen

Kísértetet fotóztak a kivégzőhelyen
Különös képet készített egy nő az egykori kivégzőhelyként és börtönként is működő kísértetjárta épületben.

Nottinghamben van egy múzeum, ami egykori kivégzőhely majd börtön (Galleries of Justice Nottingham) volt, ma pedig az egyik legkísértetiesebb helynek tartják Nagy-Brittaniában. Azon a helyen rengeteg betyárt, gyilkost, tolvajt végeztek ki, a legkorábbi írásos emlékek szerint 1375-től. Ez volt az egyetlen helyszín az országban, ahol letartóztatták, elítélték és ki is végezték a bűnösöket. 1449-ben börtönként funkcionált, majd később újra bíróság lett és 1991-ig zajlott itt ítélkezés. Az évszázadok alatt többször felújított és kibővített építmény ma múzeum, amiben még most is megtekinthetők azok a kis lyukak, amit börtöncelláknak használtak anno. És állítólag szellemek, gonosz kísértetek lakta hely, amit még a legszkeptikusabbak is elismernek, ha csak egyszer is jártak ott.


Elmenekültek a börtöncelláktól

A Daily Telegraph beszámolója szerint egy fiatal párnak sikerült egy meggyőző képet készíteni ottjártukkor. Christine Spice a régi börtönöket látogatta meg párjával Denyerrel, és így beszélt élményeiről: “Idegenvezetésen vettünk részt, de nagyon rosszul éreztük magunkat. Mindketten spirituális emberek vagyunk és éreztük sok, nagyon sok lélek jelenlétét az épületben. Amikor a celláknál voltunk nagyon izgatott és ijedt lettem, valami nagyon gonosz dolog, vagy dolgok jelenlétét éreztem. A légzésem a szívverésem is gyorsabb lett, de azt hittem csak én érzem. Dennyerhez fordultam és mondtam neki, hogy valami nagyon-nagyon rossz van itt. És ő is érezte, amihez dohos, rothadó szag társult. Annyira kiborultunk, hogy kifutottunk onnan.”

Állítása szerint egy gonosznak tűnő alakot is látott homályosan, és később visszanézték azt a felvételt, ami Christine a mobil telefonjával készített lent és az rögzített valamit, valami nem evilági. Szerintük egy szellemet.

Picit később még egy furcsa élménye volt. Mikor kimenekült a cellák közül és az épület más részében nézelődtek, érezte, hogy valaki meghúzta a haját, de mikor körbenézett senki nem volt a közelében.


Nézze meg a képet ide kattintva >>>

Tim Desmond a múzeum vezetője a Daily Telegraphnak elmondta: “a személyzet a múzeumban hozzá van szokva, hogy természetfölötti dolgokat tapasztal. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a középkor óta büntetés végrehajtási helykén szolgál.” Állítja nem csak az ott dolgozók, de a látogatók is furcsa dolgokról számolnak be, így például apró repülő tárgyakról, nehéz, súlyos kulcsok csörgő hangjáról, amivel régen a cellákat zárták és az őrök csörgették azt, ahogy fel alá jártak a cellák előtt, viszont amiket ma már senki nem használ, de sokszor furcsa eredetű rossz szagokat éreznek.
– MON –