DVTK felkészülés

2019.07.16. 14:35

Hat kapott, tíz rúgott gól eddig a mérleg

Összefoglaltuk a DVTK felkészülési meccseinek eddigi eredményeit.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Az FK Poprad ellen hatot lőttek

Fotó: Ádám János

A Diósgyőri VTK NB I.-es futballcsapata valamivel több mint két hete kezdte el a felkészülést az OTP Bank Liga 2019/2020-as évadára, ez idő alatt öt mérkőzésen vannak túl.

Elsőként az előző bajnoki szezon harmadik helyezettjéhez, a DVSC-hez látogattak a piros-fehérek, ahol két góllal kaptak ki a zárt kapus mérkőzésen. Bár a játékosok több mint fele kapott játéklehetőséget, ez mégsem volt elég ahhoz, hogy gólt szerezzenek: így 2:0-ás végeredményt követően térhettek haza Debrecenből.

Négy nappal később az NB II.-ben hatodik helyen zárt Békéscsabát fogadták a diósgyőriek, akikkel ugyancsak zárt kapuk mögött játszottak, és ismét vereséget szenvedtek. Talán a zárt kapu lehetett az oka, hogy az első két találkozón nem sikerült diadalmaskodni, ezt követően ugyanis három győzelmet könyvelhetett el Fernando Miguel Fernández Escribano csapata, aki nem igazán volt elégedett a másodosztályú békéscsabaiakkal szemben nyújtott teljesítménnyel.

A szlovák 1. osztályban 12. helyezett FK Železiarne Podbrezová elleni harmadik felkészülési meccsen sok fiatal focista kapott fontos játékperceket, illetve az új játékosok is lehetőséghez jutottak. A második félidővel már viszonylag elégedett volt a diósgyőriek trénere, így egy 2:1-es győzelemmel pihenhettek rá a következő összecsapásra, melyet az FK Poprad ellen játszottak.

Az újabb rivális a szlovák 2. osztály 2. helyezettje volt, akik ellen bravúrosnak mondható, hatgólos diadalt aratott a Diósgyőr csapata. A gólszerzők Adukor, Tajti, Márkvárt (30', 64'), Slebodník, Tóth Bo. és Shestakov voltak.

A második idegenbeli felkészülési találkozó Kisvárdára szólította a borsodiakat, ami hosszas találat nélküli küzdelem után, a 86. percben szerzett góllal dőlt el a mieink javára.

Összesen még három, ezen a héten pedig két meccs vár a diósgyőriekre: július 17-én, szerdán az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK ellen, július 19-én, pénteken pedig a Diósgyőri Stadionban az Újpest ellen lépnek gyepre.

Az OTP Bank Liga 1. fordulóját augusztus 4-én, vasárnap rendezik, amelynek keretében a DVTK – Honvéd meccsel nyitják meg a következő őszi idényt a piros-fehérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!