Kisebb földrengés volt Miskolc közelében

Akt.:
Miskolc – 2015. március 29-én, helyi idő szerint 17 óra 39 perckor 3.2-es erősségű földrengés pattant ki 10 km-es mélységben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc közelében. A földrengést a lakosság is érzékelte, folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Intézet ellenőrzött adatai szerint 3.2-es magnitúdójú földrengés volt 17 óra 39 perckor Miskolctól keletre, Szirma közelében. A földmozgást a lakosság is érzékelte, folyamatosan érkeznek a hívások a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ügyeletére, károkról azonban egyelőre nem érkezett bejelentés.

Kárbejelentések a földrengést követően

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ügyeletére négy esetben érkezett kárbejelentés.

Sajóládon az Ady Endre úton egy családi ház kéménye dőlt le, míg a Kossuth Lajos úton egy épület betonkoszorúján keletkeztek hajszálrepedések.

A miskolci Egressy Gábor és az alsózsolcai Kossuth Lajos útról falakon keletkezett repedésekről érkezett bejelentés. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Szeizmológus: Miskolcon számítani lehet kisebb utórengésekre

Budapest, 2015. március 29., vasárnap (MTI) – Utórengések is követhetik a vasárnapi miskolci földrengést, amely magyarországi viszonylatban közepes erősségűnek számít. A legvalószínűbb, hogy egy héten belül jelentkeznek még kisebb földmozgások – mondta az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-nek. tovább »

Rengett a föld Miskolcon

Miskolc, 2015. március 29., vasárnap (MTI) – Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, az első órákban 4 kisebb kárbejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, sokan jelezték, hogy érezték a jelenséget. tovább »

Földrengés Miskolcon és környékén

Miskolc – Miskolcon és több borsodi településen is földrengést észleltek vasárnap délután fél 6-kor. Volt, aki morajlást hallott csak, de beszámoltak arról is, hogy a képek is megmozdultak a falon. tovább »