Kisebb balesetek az eső miatt – már zavartalan a BKV forgalom

Helyreállt a buszközlekedés a főváros III. kerületében, ahol a kora délutáni eső miatt több járatnak is kerülő úton kellett járnia – mondta a Független Hírügynökségnek a BKV fődiszpécsere. Az eső miatt Pest megyében több autó is árokba csúszott, egy helyen pedig beszakadt az aszfalt egy kocsi alatt. A tűzoltókat több, mint kéttucat helyre hívták segítségül. Kisebb balesetek történtek a szombat délutáni eső miatt a Pest megyei Pilisvörösvár térségében. Több helyen is árokba csúszott autókat kellett a tűzoltóknak kivontatniuk. Pilisvörösvár mellett pedig egy autó alatt beszakadt az úttest. A balesetekben senki sem sérült meg.

A tűzoltóknak körülbelül 25 pincét kellett kiszivattyúzniuk és jelenleg is több helyen dolgoznak még. Az eső számos pincét elöntött, de a legtöbb helyen a száraz talaj azonnal beszívta a vizet – közölte a Független Hírügynökséggel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletese.

Budapesten szintén ömlött az eső, itt viszont sehol sem kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Több helyen azonban nem bírtak az esővízzel az elvezető árkok, így például a III. kerületi Lajos utcában is szinte folyóként hömpölygött a víz. A magas víz miatt a 6-os, a 60-as és a 86-os buszok két órán keresztül kerülő úton jártak. A BKV járatok már zavartalanul járnak – mondta a Független Hírügynökségnek a BKV Zrt. fődiszpécsere.