“Kis lépés az embernek, de nagy lépés Golopnak”

Ünnepélyes szalagátvágás
Ünnepélyes szalagátvágás
Golop – Golopon ünnepélyesen átadták a felújított könyvtárat.

„A Holdra lépő első űrhajóst, Neil Armstrongot idézem kicsit akkor, amikor azt mondom, a mai nap egy kis lépés az embernek, de nagy lépés Golopnak” – mondta Kiss Lajos, Golop polgármestere a községi könyvtár átadó ünnepségén.

A fiatalok szeretik

A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár választott ki minket a könyvtármegújítási program keretében – mondta Kiss Lajos. – Természetesen úgy, ha mi is hozzátesszük a magunk részét. Így a megyei könyvtártól könyveket kaptunk, mi pedig felújítottuk a művelődési házban lévő könyvtárat. Tettük ezt azért is, mert azt láttuk, a gyerekek nagyon szeretnek ide járni és itt lenni, néha esténként már úgy kellett hazaküldeni őket, aminek természetesen nagyon örülünk.

Fontosak a könyvek

– Nem mindenhol voltak annyira nyitottak a települések a könyvtármegújítási programra, mint itt Golopon, ezért külön örülünk ennek az alkalomnak – mondta dr. Prókai Margit, a megyei könyvtár igazgatója.

– Amilyen mértékben személytelenedik a világ, olyan mértékben erősödik meg a könyvek szerepe – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Egyre többen kérdőjelezik meg a könyvek szükségességét. A könyvtár az a hely, amely segíti az oktatást, a nevelést, ahol biztonságban tudhatjuk gyermekeinket, hiszen a betűk, az olvasás iránti fogékonyság azt is jelzi, nem mindenkit ragadott még magával az egyre inkább terjeszkedő virtuális világ.

ÉM-BG

Címkék: ,