Kirúgták a rasszista kijelentést tett rádióst

Rasszista megjegyzése miatt csütörtökön felmondtak egy népszerű amerikai rádiós műsorvezetőnek. Don Imus még április negyedikén a Rutgers Egyetem főleg feketékből álló női kosárlabdacsapatának tagjait “gyapjashajú lotyókként” (“nappy-headed hos”) jellemezte, amivel hatalmas felháborodást váltott ki.

A CBS egy nappal azután vette le műsoráról a 67 éves rádiós reggeli beszélgetős műsorát, hogy az MSNBC bejelentette: nem közvetíti többet a televízión keresztül az “Imus reggel” című rádiós műsort. A nagy felháborodást kiváltott megjegyzés után még csak két hét felfüggesztéssel sújtották az egyébként nagy népszerűségnek örvendő műsorvezetőt, aki nem győzött bocsánatot kérni szerencsétlen kijelentése miatt.

A műsort összesen 61 rádióadó sugározta az ország egész területén, évente 15 millió dolláros bevételt termelt a CBS-nek, és hetente nagyjából három és fél millióan hallgatták. A nyers modoráról és csípős humoráról híres Imus műsorában hirdető vállalatok azonban az erős felzúdulás után sorra mondták vissza a reklámszerződéseket, és több ismert személyiség is jelezte: többet nem fogadják el a műsorvezető meghívását.Sporthírek