Kiránduló rablók Tokajban

Kiránduló rablók Tokajban
Tokaj –  Egy szolgálaton kívüli rendőr éberségének köszönhetően a járőrök elfogták azokat a rablókat, akik két gyermeket raboltak ki Tokajban. Az elkövetők, mint utóbb kiderült csak látogatóban voltak a városban.

A Szerencsi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást két nyíradonyi fiatalkorú elkövetővel szemben. A nyomozás elsődleges adatai alapján még május 12-én Tokajban két fiatalkorú fiatalember leszólított két gyermekkorú fiút, akiktől a telefonjaikat, illetve pénzt követeltek. A sértettek kezdeti ellenállását a tettesek erőszakos fellépése törte meg, így a megfélemlített gyerekek összesen 200 forintot átadtak, majd a támadók elmenekültek a helyszínről. Az esetről tudomást szerzett egy szolgálaton kívüli rendőr, aki az adott körzetben volt, így hamar beazonosította a feltételezett elkövetőket, akik egy autóbusszal már éppen el akarták hagyni a Tisza parti települést. A Tokaji Rendőrőrs időközben értesített járőrei azonban elfogták és előállították a beismerő vallomást tett elkövetőket.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

 – A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –