Kirándulhatnak a dobozgyűjtők

Aki gyűjt, az nyer. Élménnyel mindenképpen gazdagodik, és akik a legjobban iparkodnak, kirándulás részesei lehetnek, valamint értékes ajándékokat vehetnek át. A papírról és a papírhulladékról [.rtf – 3KB]

Jutalomút

A tavalyi akció sikere késztetett bennünket az újabb gyűjtésreközölte Viszkei György ügyvezető igazgató.

Az általa képviselt ÖKO-Pannon Kht. az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesüléssel, valamint  a Városüzemeltetési Kht.-vel karöltve szervezte meg az italoskartondoboz-gyűjtő akciót. A nyíregyházi általános iskolák diákjai októbertől áprilisig tüsténkedhetnek, és a legtöbb dobozt összegyűjtő osztály szakmai osztálykiránduláson vehet részt. A jutalomút érdekessége, hogy annak során megtekinthetik az italos kartondobozok újrahasznosításának folyamatát. Mindazonáltal a legeredményesebb iskola 250 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kap.

Az ÖKO-Pannon Kht., mint a magyarországi csomagolási hulladékok gyűjtésének és hasznosításának koordinációjával foglalkozó első és legnagyobb közhasznú szervezet jelentős összeget és erőfeszítést fordít a szelektív hulladékgyűjtési rendszerébe bevont városok lakóinak tájékoztatására és környezetvédelmi tudatformálására. A kht. egy komplex lakossági tájékoztató és oktatóprogrammal segíti a már kiépített szelektív hulladékgyűjtési rendszerek hatékony használatát annak érdekében, hogy a visszagyűjtött hasznosítható csomagolási hulladékok mennyisége növekedjék, a hulladéklerakók és így a környezet terhelése pedig jelentősen csökkenjen.

Hulladékgyűjtő-szigetek

Az ÖKO-Pannon Kht. rendszeréhez 33 város, illetve régió 413 települése tartozik. Az ezekben a városokban és településeken kialakított több mint 3042 szelektív hulladékgyűjtő-szigeten több mint 3,5 millió lakos gyűjtheti különválogatva a hulladékot.

– Ladányi Tóth Lajos –