Kirándulás a derecskei almáskertbe.

Kirándulás a derecskei almáskertbe.
  Kirándulás a derecskei almáskertbe.     A Hajdúszováti Óvoda nagycsoportos gyermekei és mi felnőttek is izgalommal vártuk a 2012. október 3.-i napot, amikor almát szedni indultunk a derecskei Bold Agro KFT almáskertjébe.

Az éjszaki vihartól és esőtől kicsit megijedve gyülekeztünk reggel az óvodában, esőkabátban, gumicsizmában. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy az indulási időhöz közeledve felhők is kezdtek oszlani és a nap is ki-ki bújt.

Az almáskertbe megérkezve kedvesen fogadtak bennünket mi, pedig csak ámultunk a rengeteg és igazán meseszép alma láttán. Először megmutatták nekünk a jégágyút és nagyon kedves „idegenvezetőnk” Séra Dániel el is magyarázta a működését és a fontosságát. Azután kezdődött az igazi móka- az almaszedés! A gyermekek és felnőttek is jóízűen falatoztak a finom almából, de közben azért a kosarak is megteltek. A munka befejezése után a hűtőházba sétáltunk. Útközben verseltünk, énekeltünk az almáról és megbeszéltük miért fontos a szervezünknek a sok-sok vitamin. A hűtőházban megnézhettük az almák útját a fától a dobozig. Nagyon nagy élmény volt látni hogyan „úsznak” az almák és figyelni az ott dolgozó embereket. Végül kifizettük a leszedett gyümölcsöt és elbúcsúzva elindultunk haza.

Köszönetet szeretnénk mondani a derecskei Bold Agro KFT tulajdonosának Szabó Imre és Séra Dániel uraknak és az ott dolgozó embereknek, akik lehetővé tették számunkra és nagyon sok kisgyermek és felnőtt számára ezt a felejthetetlen napot. További munkájukhoz jó erőt és sok egészséget kívánnak a Hajdúszováti Óvoda gyermekei és dolgozói!

 

 

                                                                                  Tóth Bertalanné

                                                                                       Óvónéni

Címkék: