Friss hírek

2011.05.11. 09:28

Reggeli sporthírek: NBA, NHL

<p>Hazai pályán nyert, így 3:2-re vezet a Chicago Bulls az Atlanta Hawks ellen az észak-amerikai kosárlabda bajnokság, az NBA rájátszásában, a Keleti Konferencia elődöntőjében. A Bulls 95:83-ra nyert az Atlanta Hawks ellen.</p>

Bár az első negyedben - Luol Deng 11, Keith Bogans 8 pontjával - vezetést szerzett a Bulls, a Hawks visszazárkózott, és a harmadik negyedben még vezetett is, a negyedik negyed kezdetén 1 pont volt a chicagóiak előnye.

A záró szakaszban azonban a végül 33 pontig jutó Derrick Rose mellett feltűnt a csereként beállt Taj Gibson is, aki ebben a játékrészben nem hibázott: ötből öt kétpontos dobásával és egyből egy bedobott büntetőjével 11 pontot szerzett; ebben az időszakban az Atlanta csak 29 százalékkal értékesítette dobásait, mindössze 15 pontot ért el.

A hatodik mérkőzést, amelyen akár révbe is érhet a Bulls, csütörtökön Atlantában játsszák.
______

A hetedik mérkőzés dönt a San Jose Sharks és a Detroit Red Wings csatájában az észak-amerikai jégkorong bajnokságban, az NHL -ben.

A Stanley Kupáért folyó küzdelmében három csapat már bejutott a konferencia-döntőkbe, a negyedik résztvevő a San Jose Sharks vagy a Detroit Red Wings lehet. Bár a páros mérkőzés első három összecsapását a Cápák nyerték, a következő találkozók detroiti győzelemmel végződtek.

A hatodik mérkőzésen már nem volt tíz perc sem hátra a lefújásig, amikor még a vendég San Jose vezetett 1:0-ra - kapusuk, a finn Antti Niemi 32-ből 32 lövést hárított. Ekkor azonban Valtteri Filppula percei következtek: a finn csatár előkészítője volt az egyenlítő gólnak, majd másfél perccel később a gólt ütött; végül 3:1 lett az eredmény.

A Red Wings bekerülhet a "történelembe": az NHL-ben eddig mindössze három csapatnak - 1942: Toronto Maple Leafs,1975: New York Islanders, 2010: Philadelphia Flyers - sikerült 0:3-ról nyernie a rájátszásban. A csütörtöki mérkőzésen, San Joséban azonban ott lesz a Sharks is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!