Friss hírek

2009.01.06. 15:02

Ingyenes hétvégi tárlatvezetés a Nemzeti Galériában

<p>Szombaton délután négy órától ingyenes tárlatvezetéssel várják a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria az Idő legújabb cáfolata - Kortárs magyar művészet az Irokéz Gyűjteményből 1988-2008 című időszaki kiállításán. Az érdeklődők Sepsey Zsófia művészettörténész és Nemes Csaba festőművész vezetésével tekinthetik meg a kiállítást. A tárlatvezetésen a kiállításra megváltott belépőjeggyel a részvétel ingyenes.</p>

Az idő legújabb cáfolata című időszaki tárlat több mint 200 kortárs magyar képzőművészeti alkotást mutat be. A Magyar Nemzeti Galéria kiállítása reprezentatív válogatás két fiatal szombathelyi üzletember magángyűjteményéből. Az Irokéz Gyűjteményt két fiatal szombathelyi üzletember - Pados Gábor és Pajor Zsolt - hozta létre a rendszerváltás idején.

A tárlatlátogatók mások mellett megnézhetik Ádám Zoltán, Farkas Gábor, Komoróczky Tamás, Németh Hajnal, Tarr Hajnalka, Várnai Gyula, St. Auby Tamás, Szigeti András vagy Halász Péter munkáit. A harsányan abszurd és groteszk munkák mellett az időigényes, dekoratív alkotások is helyet kaptak.

A tárlatot február 1-ig nézhetik meg az érdeklődők a budapesti kiállítóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!