Kincskeresők járták a Hortobágyot

Kincskeresők járták a Hortobágyot
Hortobágy – Egy nálunk még kevéssé ismert természetbarát hobbiból kaphattunk ízelítőt. Angol neve geocaching, s az Egyesült Államokból indult hódító útjára.   video

A borongós idő ellenére mintegy százan vágtak neki a „kincskeresésnek” a Hortobágyon szombaton, s velük egyidőben még többen tették ugyanezt az ország további nyolc pontján.

Erre a napra ugyanis a természeti értékek megismerésével ötvözött szórakoztatató játékot szervezett a Magyar Turizmus Zrt, aminek a lényege az volt, hogy a résztvevők egy kisebb túra keretében minél több kihelyezett ládikát találjanak meg GPS készülék segítségével. A dobozok apróságokat, játékokat rejtettek. – A 4,6 kilométeres túra során felkerestük a Madárkórházat, a Kilenclyukú hidat, a Sámánhelyet, egy fazekasműhelyet, és a Hortobágy-folyót – mondta el a Vasárnapi Naplónak Béldi Miklós túravezető, a rendezvényt lebonyolító Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület vezetőségi tagja.

Hozzátette: aki az előbb említettek helyek mindegyikét felkereste, és megszerezte az ott található jelszót, egy kulaccsal gazdagodott.
E „kincskeresés” valójában olyan természetbarát hobbi, ami az Egyesült Államokból indult hódító útjára. Angol neve geocaching, s röviden arról szól, hogy egy játékos valahol elrejt egy apró ajándékot, üzenetet tartalmazó ládikát, megadja a GPS-koordinátákat a geocaching-al foglalkozó internetes lapnak, s ily módon más megtalálhatja. A lényeg, hogy aztán ő is hagyjon a ládikóban valami meglepetést…

RL

Kapcsolódó cikkünk: