Kincskeresők – fogyatékkal élők fesztiválja

Fogyatékkal élő alkotók művészeti fesztiválját rendezik meg pénteken és szombaton a Budapesti Művelődési Központban. A Kincskeresők című rendezvény célja, hogy segítse a fogyatékkal élők társadalmi integrációját.

A Kincskeresők Fesztiválon fogyatékkal élők alkotók mutatkoznak be a közönségnek március 23-24-én. A kétnapos programban a kiállítások, tánc- és zenei produkciók, színházi bemutatók és filmvetítések mellett úgynevezett toleranciatréningek és módszertani előadások is szerepelnek.

A pénteki nyitónapon délelőtt iskolás csoportoknak tartanak rendhagyó osztályfőnöki órát, míg délután a felnőttek ismerkedhetnek meg a művészetterápiával. A nap záróprogramjaként Peter Shaffer színdarabját, a Black Comedy-t mutatja be a vak- és látássérült fiatalokból álló Vakrepülés Színházi Egyesület.

A Kincskeresők Fesztivál második napján, szombaton a többi között fogyatékkal élő alkotók képzőművészeti alkotásaiból nyílik kiállítás. A művekre a látogatók szavazhatnak és a három közönségdíjas képviseli majd Magyarországot májusban Strasbourgban, ahol nemzetközi kiállítás nyílik a fogyatékkal élő európai művészek alkotásaiból.

Ugyancsak szombaton délután az egykori Olimpia mozi épületében fellépnek a sajátos nevelési igényű diákok csoportjai: lesz esőtánc, jeltánc, kerekesszékes táncprodukció, illetve koncertet ad a Nem adom fel! együttes.Sporthírek