Kínai testvérkapcsolat van kialakulóban Ózdon

Jól sikerült a város bemutatása
Jól sikerült a város bemutatása - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Wenzhou kamarai delegációja után, a város képviselői, majd a polgármester is ellátogat Ózdra.

A kilenc és fél millió lakossal rendelkező Wenzhou város kereskedelmi és iparkamarája kereste meg az ózdi önkormányzatot azzal a szándékkal, hogy testvérvárosi kapcsolatot építsenek ki a borsodi településsel. Az első találkozáson már túl vannak a felek, hiszen egy kínai delegáció látogatott el Ózdra.

Bemutatták Ózdot

Az eseménnyel kapcsolatban Janiczak Dávid, polgármester elmondta: a kínai csoportot főként a turizmus és a vendéglátás érdekli, ezen a területen kívánnak a jövőben befektetni. Ehhez keresnek olyan magyar várost, amely partner az elképzelések megvalósításában.

– Egy prezentáció formájában bemutattuk a várost, és elbeszélgettünk a lehetséges közös jövőről – tette hozzá Janiczak Dávid. – Sikerült felkeltenünk az érdeklődésüket, így már akkor beszéltek Wenz­hou polgármesterével, aki rövidesen már nem a kamara, hanem a város delegációját küldi el hozzánk. Harmadik lépésként pedig még szeptemberben ő is tiszteletét teszi nálunk.

A kínaiak szerint szeptember második felében önthetik hivatalos formába a testvérvárosi együttműködést, ezután pedig a két fél havi rendszerességgel tartaná egymással a kapcsolatot, és egyeztetnének a lehetőségekről. Janiczak Dávid örömét fejezte ki, hogy az első lépést a kínaiak tették meg, ami azt bizonyítja, hogy valóban érdeklődnek Ózd iránt. A turizmus mellett gazdasági, kulturális és diákcsere vonalon is elindulhatna az együttműködés, erre a kínai félnek a szükséges anyagi forrás is rendelkezésére áll.

ÉM-ME
hirdetés


hirdet�s