Friss hírek

2009.09.22. 16:54

MDF: Kínos Katona Kálmán kerékpárút-ellenes nyilatkozata

<p>Kínosnak tartja az MDF, hogy Katona Kálmán - korábbi szintén MDF-es politikus - a párt által javasolt nagykörúti kerékpárút ellen emelt szót. Herényi Károly és Vaskor László ugyanis hétvégén azt javasolta, hogy a Nagykörút teljes hosszán tiltsák meg a parkolást és inkább kerékpárutat alakítsanak ott ki. Katona Kálmán szerint ugyanakkor az ötlet nélkülöz minden szakmaiasságot.</p>

Herényi Károly, az MDF elnök-helyettese hétvégi sajtótájékoztatóján fejtette ki, hogy a fõvárosi Nagykörúton nagy a kerékpáros forgalom, ugyanakkor kaotikus a helyzet. Ezért a körúton kerékpáros utat kellene építeni a jelenlegi parkolók helyén.

Katona Kálmán az ötletet szakmaiatlannak nevezte. Az MDF-bõl kizárt politikus szerint a parkolósáv felszámolása miatt elhalnának a körúti üzletek is. Ráadásul a villamosmegállóknál parkolni sem lehet, így ott a kerékpárút is megszûnne néhány méterre - a bicikliseknek tehát be kéne sorolniuk az autósok közé.

Herényi Károly keddi közleményében kínosnak nevezte, amikor egy környezetvédelmi szakpolitikus 180 fokos fordulatot véve a belvárost fojtogató autósforgalom csökkentése, és a kerékpárút hálózat bõvítése ellen emel szót. Véleménye szerint furcsa párhuzamot vonni a parkoló autók száma és a boltok forgalma között is - a mai helyzet ugyanis nagyrészt a belvárosba engedett bevásárlóközpontok szívóerejének köszönhetõ. Ha Katona Kálmán ellátogat a Váci utcába és környékére, vagy vet egy pillantást a bécsi Kärtner Strasse-ra, esetleg a párizsi Champs-Élysées-re, parkoló autósorokat alig, vásárló, sétáló embereket annál többet talál - szögezte le.

Az MDF elnök-helyettese azt is megjegyzi, hogy Katona Kálmán kerékpárút-ellenes nyilatkozata bizonyítja, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként, annak idején, nem politikai okból menesztette a közlekedési tárca élérõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!