Kínai kapcsolatok a Földesben

Kínai kapcsolatok a Földesben
Kínai kapcsolatok a Földesben
Miskolc – Tanár- és diákcsere­programról is megállapodott a két iskola.


Kínai delegáció tett látogatást csütörtökön a Földes Ferenc Gimnáziumba a Ningbo Középiskolából. A kínai fél kezdeményezésére a két oktatási intézmény szeretne a jövőben szorosan együttműködni. Keretszerződésükben szerepel a másik fél országának népszerűsítése, a kétoldalú oktatási programokban és innovációban való részvétel, valamint kölcsönös tanár- és diákcsereprogramok szervezése.

Az iskolák vezetőinek fő célja, hogy elősegítsék a diákok és pedagógusok fejlődését, mondta el lapunknak Veres Pál igazgató. Elárulta azt is, a Ningbo Középiskola vezetősége az interneten keresgetett megfelelő magyar középiskolát az együttműködésre. Azért választották épp a Földes Gimnáziumot, mert megtetszett nekik az itt folyó tehetséggondozás és a kimagasló tanulmányi eredmények.

ÉM-HE0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter