Kimondta az edző: az 5. hely lesz majd a cél az NB I-ben

Akt.:
Kivívták a feljutást
Kivívták a feljutást - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – A gólkirály marad, 19-20 fős kerettel indul neki a következő bajnokságnak a DVTK.

Előfordult már nem egy alkalommal, hogy nem állt ki soros riválisa a Diósgyőri VTK női együttese ellen, amely toronymagasan vezeti a nagypályás NB II-t, s amely már bizonyosan felkerült az élvonalba (ezt megelőzően az Elán FC, aztán pedig az MVSC szerepelt miskolci klubként az NB I-ben). A piros-fehérek szezonbeli utolsó hazai összecsapásukat vasárnap 14 órától az SC Sopron ellen vívják az Edzőközpont egyik pályáján, s az eseményt felvezető tegnapi sajtótájékoztatón Fórizs Sándor vezetőedző megnyugtatta a jelenlévőket: száz százalék, hogy ezúttal nem marad el a meccs. A tréner nem kertelt, amikor arról érdeklődtünk, hogy milyen eredményt vár, ugyanis határozottan kijelentette, hogy egy sok gólos sikert remél, 10-nél több rúgott találattal örvendeztetnék meg a kilátogató szurkolókat.

A tulaj is látta

– Úgy gondolom, ez az évad egy sikertörténet a diósgyőri női labdarúgásban, hogy megnyertük az NB II-t, erre büszke a klub, és remélem, büszke rá a város is – fogalmazott Fórizs Sándor. – Az, hogy ilyen magabiztosan történt, az annak köszönhető, hogy a DVTK-nál minden feltételt megteremtettek nekünk, s mi tudtunk élni ezzel a lehetőséggel. Tényleg csak gratulálni tudok a lányoknak ehhez a nagy sikerhez. Szeretnénk veretlenek maradni, úgyhogy a hátralévő két meccsünket is meg akarjuk nyerni.

Egy korábbi sajtótájékoztatón a tréner úgy nyilatkozott: azt majd át kell beszélni, hogy az NB I-ben mi lesz a cél, hogy milyen anyagi kondíciókkal tud nekifutni a csapat az élvonal 2017/2018-as pontvadászatának…

– Erre azt tudom mondani, hogy jövőre az ötödik hely megszerzése lesz a cél, ha ettől mégis előrébb zárunk majd, akkor az a meglepetés kategóriába fog tartozni – jelentette ki Fórizs Sándor. – Ebben a pillanatban ez tűnik reális elképzelésnek, csak olyat akarunk kimondani, amit tudunk is vállalni. A klub tulajdonosa, Leisztinger Tamás úr látta a Szeged elleni mérkőzésünket, és a vele való konzultáció után született meg az a döntés, hogy 2-3 játékossal megerősítjük a keretet.

A szakvezető elárulta, a bajnokság augusztus 12–13-án indul, az ezt megelőző hat hetet szánja a felkészülésre, amelybe nyolc edzőmérkőzés van tervezve, ebből kettő nemzetközi.

A vezetőedzőt a továbbiakban arról kérdeztük, hogy bizonyára lesznek visszavonulók, például Bukovszki Mónika…

– Bukovszki Mónika Miskolcon egy sportikon, egy meccset mindenképpen fog az NB I-ben játszani, ugyanis szeretnénk méltóképpen elbúcsúztatni, mert megérdemli – szögezte le Fórizs Sándor, aki hozzátette azt is, hogy vélhetően visszavonultatják a játékos 9-es mezét. – Kovács Aliz és Váradi Cintia a futsalra koncentrál a jövőben, Paranai Enikő pedig tanulmányai miatt nem folytatja velünk. A pótlásukat, mint jeleztem, megoldjuk, a tervek szerint 19-20 fős lesz a keretünk.

A Ferencvárossal

A DVTK minden bizonnyal az Edzőcentrumban vívja NB I-es bajnokijait, remélhetőleg a kezdésre megkapja az NB III-as minősítést (ami szükséges a női élvonalra) az egyik pálya. Bár sorsolásról még korai beszélni, a Diósgyőr a Ferencvárossal kezdene, hazai környezetben, bíznak abban, hogy 400-500 szurkoló előtt.

A szakembert arról is megkérdeztük, hogy gólkirályuk, Vachter Fanni marad-e, vagy esetleg eligazol.

– Marad, és nemcsak a következő szezonra, hanem az az utánira is – mondta Fórizs Sándor. – Fanni a magyar U17-es válogatott csapatkapitánya, aki rengeteg áldozatot hoz, órákat utazik azért, hogy itt legyen az edzéseken. Belőle lehet példakép, előbb-utóbb bekerül majd a felnőttválogatottba, nekünk minden eszközzel biztosítanunk kell a fejlődését. Ha egyszer elmegy tőlünk, akkor nem másik NB I-es klubba fog távozni, hanem külföldre.

– Molnár István –


A labdarúgók nyilatkozták

Corina Olar, a DVTK játékosa: – Egy kiváló edzés lesz számunkra ez a mérkőzés, amit szeretnénk élvezni. Jól kell játszanunk, bízom abban, hogy sikeresen, veretlenül fogjuk befejezni a bajnokságot. A lényeg, hogy megvan az aranyérem, számomra talán kicsit könnyebb volt ez a liga, ahhoz képest, mint ahol korábban futballoztam, de itt is keményen kellett harcolni.

Tóth Alexandra, a DVTK játékosa: – Várjuk ezt a találkozót, talán még jobban is, mint az ezt megelőzőeket. Fontos, hogy megfelelő teljesítményt hozzunk, egy magabiztos győzelmet. Azt hiszem, büszkék lehetünk a szezonban elért eredményeinkre, a bajnoki címre, mert rengeteg munka van a lábunkban. Örülünk, hogy Miskolc városának örömet szereztünk a feljutással, már most nagyon várjuk az NB I-et. Mindenki számára inspiráló az élvonal, páran már játszottak a legmagasabb osztályban, páran még csak most fognak, de bízunk a jó szereplésben.


A női NB II állása

1. Diósgyőri VTK 19 19 – – 144-4 57

2. Szent Mihály 20 17 1 2 75-19 52

3. Monor SE 20 16 – 4 97-22 48

4. Kelen-Budaörs 20 11 1 8 79-40 34

5. PMFC-Keresztes Lovagok 20 11 – 9 37-38 33

6. Airnergy FC 20 9 2 9 56-56 29

7. Vasas-Femina 19 8 2 9 46-45 26

8. Videoton FC 20 6 4 10 44-50 22

9. SC Sopron 20 6 2 12 38-74 20

10. Zalaegerszegi TE FC 20 4 1 15 26-108 13

11. Balatonfüredi FC 20 3 – 17 17-119 9

12. Atomerőmű SE 20 2 1 17 15-99 7

A 20. fordulóban elmaradt a DVTK – Vasas Femina mérkőzés, a szövetségi döntés eredménye még nem szerepel a táblázatban.

hirdetés


hirdet�s