Kimerült az állattenyésztési támogatási keret

A Vidékfejlesztési Minisztérium július 15-ével leállította a további állattenyésztési támogatások elbírálását, mert kimerült az erre szánt keret – olvasható a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján. Az ezt követően beérkezett kérelmeket vizsgálat nélkül utasítja el a hivatal. A szocialisták azonnali lépéseket sürgetnek az agrárminisztertől.

A tenyésztésszervezési feladatok támogatásának forrását jelentő pénzkeret a 2010. július 15-én benyújtott igény jóváhagyásával kimerült – áll az MVH közleményében. A támogatási keret kimerülése miatt a hivatalhoz 2010. július 15-ét követően benyújtott kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül elutasítják. Az emiatt elutasított támogatási kérelmek benyújtásáról az állattenyésztési feladatok támogatása igénybevételének feltételeit meghatározó szabályok fognak rendelkezni – zárul a közlemény.

Az MSZP szakpolitikusai kezdeményezést nyújtottak be a vidékfejlesztési miniszterhez, azonnali lépéseket sürgetve. A szocialisták azt kérik, minisztériumi forrásátcsoportosítással tegyenek lépéseket azért, hogy az állattenyésztési ágazat ne szenvedjen hátrányt.
hirdetés


hirdet�s