Kimászhatnak a hullámvölgyből

A felsőházi tagság megtartása érdekében szerdán, a 18 órakor kezdődő Pécs elleni hazai fellépésen újabb kulcsmeccs vár a Marso-Nyíregyházi KK NB I. A csoportos férfi kosárlabdacsapatára.

Akárhogyan is, de négy vereség után van a Marso-NYKK, márpedig ebben a bajnokságban ilyen hullámvölgybe még egyszer sem került az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat.
Mind közül igazán csak a kecskeméti zakó volt a fájó, hiszen az Albacomp elleni vereséggel és a Szolnok elleni kupabúcsúval azért számolni lehetett. Szerdán (18 óra) pedig adott az esély, hogy kikecmeregjen a hullámvölgyből Horváth Imre legénysége, amely Völgyi Péter gárdáját, a tabellán harmadik Pécset fogadja.
– Volt egy beszélgetésünk, amelyen az elmúlt meccsek tapasztalatait és a következő találkozók fontosságát taglaltuk, de úgy gondolom, mindenki tisztában van vele, hogy mi forog kockán – kezdte mondandóját Horváth Imre. – Ha e heti hazai meccseinket, tehát a Pécs és a Dombóvár ellenit megnyernünk, akkor nagyon közel kerülhetnénk a felsőházi tagság kiharcolásához.

Egyik feladat sem lesz könnyű, a Pécs elleni különösen nehéz, hiszen egy, a dobogós helyekért harcban lévő gárda látogat hozzánk, amelynek Alekszics és Lapov személyében csak két külföldi kosarasa van, de Simon Balázzsal az élen a magyar sora is igen erős.

Ellenfelünk sorsolása nehéznek tűnik, így számukra is kulcsmeccs a szerdai a jelenlegi pozíció megtartása érdekében, így olyan találkozóra van kilátás, amelyen a felek végsőkig küzdenek majd a győzelemért.
A találkozó eredeti időpontja március 7-e lett volna, ez az egy találkozó hiányzik ahhoz, hogy a mezőny valamennyi csapatának 22 mérkőzése legyen a neve mellett. Vagyis, kiegyenesedik a tabella, amelyen győzelme esetén az NYKK lépéselőnybe kerülne az első nyolcból jelenleg kiszoruló riválisai, a Kaposvárral és a Kecskeméttel szemben.
– Természetesen úgy számoltunk, hogy ezt a két meccset megnyerjük, de még egyszer hangsúlyozom, mindez cseppet sem lesz sétagalop – folytatta a tréner. – Ami sérültjeinket illeti, László Róbert könnyített edzésmunkával elkezdte a gyakorlást, és van rá esély, hogy szerdán pályára lép. Úgy tűnt, Simon Nándor deékbántalmai is javultak, ám a hétfői edzésen újra megfájult a testrésze, így ő aligha állhat rendelkezésre.

A kezdőcsapatot illetően még több variáció motoszkál a fejemben, nehezíti a helyzetet, hogy a pécsiek sem mindig ugyanazzal az ötössel állnak fel. Így, vagy úgy, ezt a meccset is hoznunk kell a közönség segítségével!
A mérkőzésről szokásainknak megfelelően élő szöveges közvetítésben számolunk be szerdán 18 órától!

– Bodnár Tibor –