Kim Ho-Young a DVTK játékosa

Kim Ho-Young és Árki Gábor
Kim Ho-Young és Árki Gábor - © Fotó: dvtk.eu/Rogosz Péter
Miskolc – Augusztus 27-től együtt készül a DVTK keretével Kim Ho-Young, aki játékával hamar meggyőzte Sivic Tomislavot. A tárgyalások végére a mai napon pont került, így a fiatal középpályás lett a DVTK történetének első dél-koreai játékosa.

Kim Ho-Young 24 éves, a Sangy University együttesében nevelkedett, legutóbb pedig a montenegrói élvonalban szereplő FK Mornar csapatának tagja volt. Korábban a dél-koreai u15-ös és u17-es válogatottban is pályára lépett.

– A játékos edzéseken mutatott teljesítményével Sivic Tomislav rendkívül elégedett volt – mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Vezetőedzőnk jelezte, hogy számítana rá, szeretné, ha szerződtetnénk, ezért már napokkal ezelőtt megkezdtük a tárgyalásokat mind a játékossal, mind pedig a menedzserével. A mai napon sor került az aláírásra is. Kimre hosszú távú befektetésként tekintünk, a szakmai stáb dolga eldönteni, mikor léphet először pályára, hogy a Diósgyőr szurkolóinak is megmutathassa tudását. A másik két próbázó nem marad Diósgyőrben, a 22 esztendős Nak Yeong-Sung és a 18 éves Kim Ye-Chan, már nem látogatja a DVTK edzéseit.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy meg tudtam győzni a DVTK szakmai stábját arról, hogy érdemes engem leigazolni – mondta el Kim Ho-Young. – A Debrecen elleni mérkőzésen személyesen is megtapasztalhattam, milyen nagyszerű hangulat uralkodik a Diósgyőri Stadionban. A DVTK egy nagy klub, számomra pedig ez egy nagy lehetőség, hogy bizonyítsak. Egyelőre picit nehezen értem meg magam a társakkal, de azon leszek, hogy az alapkifejezéseket hamar elsajátítsam. Nem szeretnék csalódást okozni a drukkereknek, alig várom, hogy bemutatkozhassak.

Forrás: dvtk.eu