Kim Dzsong Il újra a nyilvánosság előtt

Megjelent a nyilvánosság előtt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető – erről a kommunista ország központi hírügynöksége számolt be szombaton. A “Kedves Vezető” diákok focimeccsét nézte meg.

A hivatalos Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) szombati rövid beszámolója szerint Kim Dzsong Il a Kim Ir Szen Egyetem és a Phenjani Vasúti Egyetem közötti futballmérkőzést tisztelte meg jelenlétével. A találkozót az előbbi csapat nyerte meg 4:1 arányban. A KCNA szerint a meccs után Kim gratulált a győztes csapatnak a kitűnő eredményhez, de azt nem közölte, hogy melyik nap tartották a focimeccset.

Ez az első eset hónapok óta, hogy a nyilvánosság előtt mutatkozott Kim Dzsong Il. Az észak-koreai vezető egészségi állapotáról azután kezdett cikkezni a világsajtó, hogy nem volt ott hazája szeptember 9-én tartott katonai díszszemléjén, amelyet a legfontosabb állami ünnep alkalmából tartottak. Dél-Korea akkori értesülései szerint Kimnek súlyos agyvérzése volt, megoperálták, és már gyógyulóban van – az információkat azonban Phenjan többször is cáfolta.