Kilencvenöt baleset, öt ittas sofőr Borsodban

A balesetet okozó sofőrök 5%-a volt ittas
A balesetet okozó sofőrök 5%-a volt ittas - © Fotó: police.hu
Miskolc – Öt ittas sofőr okozott közúti közlekedési balesetet Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain az év harminchetedik hetében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2018. szeptember 10-e és 16-a között 95 közúti közlekedési baleset történt, ebből öt balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban 16 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –