Kilencre emelkedett a kihűlések száma B.-A.-Z. megyében

Sárospatak, Tolcsva – Az elsődleges vizsgálatok szerint kihűlés miatt veszítette életét egy 49 éves férfi Tolcsván. A téli hónapokban már kilenc ilyen jellegű eset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A 49 éves tolcsvai férfira ismerősei találtak rá, még január 27-én otthonában. A férfi az ágyán feküdt mozdulatlan. Az elsődleges szakvélemények a kihűlést állapították meg a halál okaként. A rendőrségi vizsgálatok során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, ezért a Sárospataki Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A helyszíni szemle alkalmával a rendőrök többek között megállapították, hogy a tragédiához hozzájárulhatott, hogy a lakóhelyiségben semmilyen fűtőtest, vagy fűtésre szolgáló berendezés nem volt.

A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen következtek be ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban elsősorban saját tulajdonú ingatlanokban fordultak elő kihűlések. Az idei télen kettő kihűlés történt közterületen a többi ingatlanban vagy annak udvarán, és főleg az idősebb korosztály veszélyeztetett ezen a téren.