Kilenc csapat mérte össze tudását

Akt.:
22. alkalommal került megrendezésre a nagy múltú Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny
22. alkalommal került megrendezésre a nagy múltú Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny - © Fotó: Dojcsák Dávid tű. szds.
Hét – A Magyar Polgári Védelmi Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttműködésének köszönhetően idén is, immár 22. alkalommal került megrendezésre a nagy múltú Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny, amelyen a kirendeltség szintű versenyek általános és középiskolai győztes csapatai képviselték területüket, lakhelyüket.

A megyei döntőt Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg Hét településen, ahol öt általános és négy középiskolai csapat várta a megmérettetés kezdetét. A dandártábornok kiemelte, hogy a mai rendezvény során a versenyzők azon túl, hogy a felkészülés keretén belül elsajátított tudásanyagból adnak számot életkori sajátosságoknak megfelelően, játékos formában, további hasznos információkat szerezhetnek, melyek segítséget nyújtanak majd a legjobbaknak, hogy sikeresen képviseljék megyénket az országos szintű katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen. Ezt követően a felkészítő pedagógusok és felkészülő diákok eddigi lelkiismeretes munkáját köszönte meg a megyei katasztrófavédelmi vezető, majd Bende György, a város polgármestere üdvözölte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy a rendezvénynek Hét település adhat otthont.

A verseny kilenc állomáshelyen zajlott, ahol a tanulók elméletben és gyakorlatban tűzvédelmi-, elsősegélynyújtási-, iparbiztonsági-, árvízvédelmi-, lakosságvédelmi-, és tájékozódási ismeretekben, a Magyarországon telepített vízi veszélyjelző rendszerekkel kapcsolatos kérdésekben, valamint ügyességi versenyben és íjászatban mérték össze tudásukat.

A rendezvény zárásaként Lipták Attila tű. dandártábornok megköszönte a csapatok felkészülését, lelkes és becsületes versenyét, majd átadta a megérdemelt díjakat.


verseny2

Fotó: Dojcsák Dávid | További fotók itt >>>


Eredmények:

Általános iskolás csapatok helyezése:

1. helyezett: „SZÜRKEFARKASOK” – Kazinczy Ferenc Általános Iskola Esze Tamás Tagintézmény (Sátoraljaújhely)

2. helyezett: „OKOSKÁK” – Tompa Mihály Református Általános Iskola (Kazincbarcika)

3. helyezett: „S.O.S. MÁLYI LÁNYOK” – Mályi Móra Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

4. helyezett: „MÓKUSOK” – Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola

5. helyezett: „STÍTNICKÉ HVIEZDY”(CSETNEKI CSILLAGOK) – STÍTNIK (Csetnek) Általános Iskola

Középiskolás csapatok helyezése:

1. helyezett: „FELÁLDOZHATÓK” – V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium (Sátoraljaújhely)

2. helyezett: „AVASI” – Avasi Gimnázium (Miskolc)

3. helyezett: „renDések” – Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

4. helyezett: „SPÁRTAIAK” – Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

A Rádiós Segélyhívó és Információs Országos Egyesület különdíjait a „SZÜRKEFARKASOK” Esze Tamás Tagintézmény Sátoraljaújhely, valamint az „AVASI” Avasi Gimnázium Miskolc csapatai kapták.

A Zemplén Térségi Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség elnökének különdíját a „STÍTNICKÉ HVIEZDY”(CSETNEKI CSILLAGOK) – STÍTNIK (Csetnek) Általános Iskola Szlovák Vendégcsapat vehette át.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –