Kilenc amerikai halt meg egy nap alatt Irakban

Kilenc amerikai halt meg egy nap alatt a lázadók ellen indított legújabb hadjáratban hétfőn, Bagdadtól északra. Az akcióban az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 29 tagját elfogták, köztük az egyik legkeresettebb terrorista vezér két testvérét. Közben kedden 18 ember, köztük kilenc zarándok halt meg különböző támadásokban Bagdadban és környékén. Az iraki fővárostól 220 kilométerre északra, Baidzsi térségében elfogott terroristák között van Abu Omar Baghdadi, a szunnita lázadókat összefogó Iraki Iszlám Állam nevű árnyékszervezet vezetőjének két testvére. A harcokban kilenc amerikai katona halt meg. Hatan akkor, amikor konvojuk mellett pokolgép robbant, a másik három tűzharcban vesztette életét.

A francia hírügynökség (AFP) összesítése alapján a 2003 márciusa óta tartó iraki háborúban 3179 amrikai katona halt meg.

Közben kedden is folytatódott az erőszakhullám. Bagdadban és környékén 18 ember halt meg különböző támadásokban. Az áldozatok között kilenc zarándok is van, akik Kerbalába, az iszlám egyik szent városába indultak volna vallási ünnepre.Sporthírek