Kilátó mellé vendégszállás Kovácsvágáson

A kovácsvágási kilátóban
A kovácsvágási kilátóban
Kovácsvágás – A közmunkaprogram keretében bővítenék a kovácsvágási szálláshelyeket.

Májusban avatták fel a kovácsvágási János vára kilátót, amely egyszerre 18 látogatót tud fogadni. Akkor még eléggé embert próbáló volt a kilátó megközelítése, de azóta már komfortosabbá vált a séta.

Lépcsők

– Már a megnyitón jeleztük, hogy egy lépcsőrendszert fogunk kiépíteni, hiszen csak nagyon jó erőben lévő turisták tudták megközelíteni májusban a kilátót – mondja Sándor Endre, Kovácsvágás polgármestere. – Azóta a közmunka keretében ez is megépült, az alsó völgytől összesen 1050 darab lépcsőt építettünk be, így most már valamivel kényelmesebben lehet felmenni a kilátóhoz, amelynek ennek is köszönhetően nagyon megnőtt a látogatottsága. Rengetegen keresték fel Kovácsvágást, ami nagyon jó, viszont amiatt egy kicsit rossz, hogy ezek a látogatók nem töltenek el nálunk hosszabb időt, pedig akad a falunak elég látványossága. Éppen ezért a polgármesteri hivatallal szemben szeretnénk megvásárolni egy ingatlant, azt teljesen lebontani, majd a helyére egy vendégszállást építeni, szintén a közmunkaprogram keretén belül. Sajnos a közmunkán belül arra nincs pénzünk, hogy ezt az ingatlant megvásároljuk, ezért keressük a lehetőségeket, hogy tudnánk mégis megoldani, hiszen számunkra, közvetve az egész Hegyköz számára hasznos lenne, ha minél több vendég jelenne meg a régióban és töltene el nálunk akár hosszabb időt is, hiszen ez a környék bőven rendelkezik látnivalókban.

ÉM-BG


János vára kilátó

A János vára kilátó egyszerre 18 turistát tud fogadni.

A kilátóig egy 470 méter hosszú erdei tanösvény vezet fel. A 470 méternyi távolság alatt 72 méter szintkülönbséget kell leküzdeni, ami egy kis matekozással könnyen kiszámítható, átlagosan 6,5 méterenként kell egy méter magasságot is bejárni.