Friss hírek

2009.07.10. 05:10

Hamis BKV-jegy árus az Operánál - verekedéssé fajult a leleplezés

<p>Egy BKV főellenőr és egy turista sérült meg csütörtökön kora este, mikor megpróbáltak feltartóztatni egy használt BKV jegyekkel üzérkedő férfit az Operánál, a kisföldalatti állomásán. A férfi használt jegyeket adott el külföldieknek és úgy bukott le, hogy egy mexikói turistánál az ellenőrök egy ilyen jegyet találtak.</p>

A BKV tájékoztatása szerint a BKV főellenőre a 2-es metró keleti pályaudvari állomásán kérte egy turista jegyét. A mexikói utas egy már korábban felhasznált jegyet adott át. Az ellenőrrel lévő diáktolmács segítségével kiderült, hogy a turista nem bliccelni akart, a jegyet az operánál vette egy árustól.

A főellenőr a turistával és a tolmáccsal a kisföldalatti Opera állomásához ment és meg is találták a hamisjegy-árust. Az ellenőr feltartóztatta a csalót, a tolmács addig a rendőröket hívta. A csaló azonban lökdösődni kezdett, a turista és az ellenőr könnyebben meg is sérült. A kiérkező rendőrök mindannyiukat bevitték, hogy tisztázzák az esetet.

A BKV feljelenti a csaló jegyárust. A társaság szerint az ilyen csalók nem csak a BKV-nak, de az országról a külföldiekben kialakuló képnek is kárt okoznak. Ráadásul egyre szaporodnak a BKV alkalmazottak elleni támadások: idén már 40 alkalommal vertek meg ellenőröket. A közlekedési társaság egyben felhívja a figyelmet, hogy az utasok csak a BKV értékesítési pontjain vagy a hivatalos viszonteladóktól vásárolják meg a jegyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!