Kiköltöznek a színházak az Andrássy útra

Hetvenhárom standon várják a színházak az érdeklődőket szombaton a fővárosi Andrássy úton, ahol immár harmadik alkalommal rendezik meg az Évadnyitó Színházi Fesztivált- mondta el a Független Hírügynökségnek Magács László főszervező, a Merlin Színház igazgatója. Azt, hogy pontosan hány színház mutatkozik be, nem tudta megmondani, de több tucat intézményről van szó, még most is vannak jelentkezők.

A fővárosi színházakon kívül a teljes vidéki paletta bemutatkozik majd szombaton- mondta Magács László. A Békés Megyei Jókai Színház standján ugyanis az összes vidéki teátrum évadtervét és programját meg lehet majd nézni. Nagy lelkesedéssel készülnek az intézmények, megpróbálnak minél jobban kitenni magukért. Megfigyelhető, hogy egy jó értelemben vett versenyben vannak egymással a színházak- fűzte hozzá a főszervező. Hetvenhárom standot állítanak majd fel az Andrássy úton.

Külön öröm számára, hogy az alternatív színházak is mind nagyobb számban jelennek meg a rendezvényen- mondta Magács László. Az újdonságok között megemlítette, hogy idén performance-ok és installációk is lesznek, és minden színház igyekszik valami különlegességgel is készülni.

A szervezők célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a közönséget és a színészeket, rendezőket. Manapság egyébként is egyre nagyobb a színházigazgatók és művészek igénye arra, hogy személyes kapcsolatba kerüljenek a nézőkkel- mondta a főszervező.