Kikerülte az első nagy vihart a világcsúcsra törő Branson

Szerencsésen kikerülte az első nagy óceáni vihart Richard Branson verseny-jachtja, amely New Yorkból indult szerdán. A 30 méter hosszú hajóval Richard Bransdon, brit milliárdos új világrekodot akar felállítani az Atlanti óceán átvitorlázásában. A terv az, hogy kevesebb mint 6 nap alatt ér el a dél-angliai Lizar Pointba a hajó. Ez nagyjából 4800 kilométeres út.

A hajó neve stilszerűen Virgin Money, hiszen milliárdjait Virgin nevű cégbirodalmával kereste az 58 éves Branson, akit 23 Sam nevű fia, 26 éves Holly nevű lánya és több olimpiai érmes brit vitorlázó segítenek a rekordkísérletben. Az eddigi csúcs hat nap, 17 óra, 52 perc és 39 másodperc.

Branson a csúcskísérletet kalandvágyó barátja, a milliomos Steve Fossett emlékének ajánlotta. Fossett egy rekordkísérlet előtti főpróba közben tűnt el Amerikában a repülőjével, és csak nemrég találták meg a gép roncsait, amelyek mellett emberi csontok is voltak, bár még nem tudni, hogy sikerült-e azonosítani a maradványokat.

Richard Branson a nyolcvanas években kezdett különféle világcsúcsokkal foglalkozni. A kilencvenes években kevesebbet foglalkozott hobbijával, idén szeptemberben aztán a transzatlanti vállalkozás bejelentésekor azt mondta, nem tudott ellenállni a kísértésnek.Sporthírek