Mezőkövesdi KC: Fazekassal szárnyaló Füred

Akt.:
Mezőkövesdi KC vs. Balatonfüredi KSE
Mezőkövesdi KC vs. Balatonfüredi KSE - © Fotó: Tóth Balázs
Szombaton este papírforma vereséget szenvedtek a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

A 14. forduló keretében, a kövesdi sportcsarnokban rendezett meccsen Zdolik szerezte az első gólt, majd ugyancsak a bal átlövő tüzelt, de Holló remekül védett. Benisék csak a kapufákig jutottak, vagy a volt sokszoros válogatott Fazekasig. A portás Szepesi hetesét is mentette, így Hajdu G. révén csak a 7. percben talált először a hálóba az MKC (1-3).

Felzárkóztak

A vendégek keveset dolgoztak egy gólért, szemben a hazaiakkal, akiknek lényegesen több energiát kellett fektetniük egy-egy eredményes támadásba. A 13. percben Gerdán a nyakánál fogva rántotta a padlóra Hajdu G.-t, két percet kapott érte, majd Bánhidiről elfeledkeztek a matyóföldiek (12. perc: 3-6). Az MKC-n Füstös pazar átlövései is csak keveset lendítettek (14. perc: 4-8), ezért Skaliczki László úgy gondolta, hogy időkéréssel töri meg a fürediek lendületét, de szavai kevésnek bizonyultak a fordulathoz. A BKSE szempontjából kellemesnek mondható öt gólos vezetés (17. perc: 5-10) után talált magára a borsodi gárda (22. perc: 9-11). Ekkor Csoknyai István kért megszakítást, hiszen fiai zsinórban három gólt kaptak. Füstöst a ,,semmiért” részesítették büntetésben a játékvezetők, ennek következtében Skaliczki László kapusát mezőnyjátékosra cserélte, aztán Radnic emberhátrányos gólt ért el (24. perc: 10-11). Elmaradt egy hetes, erre a mezőkövesdi tréner zakóját levéve cirkuszolt. Liszkai büntetőt hárított, később az MKC többször hét mezőnyjátékossal operált, cserébe üresen maradt a ketrece. A 28. percben Molnár F. keresztbe futott, aztán váratlanul lőtt, így csapta be Fazekast (11-13). A szünet előtt a hálóőr még kiszedett egy hetest.

Leindítottak

A második félidő elején Liszkai ugyancsak büntetőt fogott (32. perc: 12-13), s ez reményt adott a hazaiaknak. Petrovski megsérült, letámogatták, a játék közben két percig állt. Molnár F. egyenlíthetett volna, de megint Fazekas állt az útjában. Gerdán piros lapot kapott egy szájasért, a balatoni kapus meg Szepesi hetesét is hatástalanította (38. perc: 14-17). Birkózásra váltottak a csapatok, közben a fizikai erő és a magasság a vendégek oldalára billent. A hajrát Szöllősi góljai nyitották meg (48. perc: 16-21), majd egy eladott hazai labda után már érett az MKC-veresége. Gábori üres kapus gólt szerzett (51. perc: 16-23) és pontot tett a pontok elosztásának ügyére. Bóka kettős emberhátrányból is betalált, majd hat mezőkövesdi sem tudott mit kezdeni négy balatonfüredi játékossal. A különbség egyre nőtt (55. perc: 16-26), mire elcsendesedett a nézőtér. Füredi lerohanásokkal és gólokkal ért véget a találkozó.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE

19-30 (11-13)

Mezőkövesd, 590 néző. V.: Andorka, Hucker.


Mezőkövesd: Holló – Benis (1/1), Grünfelder (-), Antal Sz. (4), Füstös (3), Hajdu G. (3/1), Szepesi (-). Csere: Liszkai (kapus), Kovács P. (1), Kovács B. (-), Radnic (4), Kiss R. (-), Molnár F. (1), Trivkovic (-), Ciric (2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori (3), Petrovski (-), Szöllősi (2), Bánhidi (6), Zdolik (5), Bóka (5). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gyene (3/2), Gerdán (-), Németh B. (-) Törteli (-), Győri (-), Ligetvári (-), Kemény (3), Kasparek (3). Edző: Csoknyai István


Kiállítások: 8, ill. 8 perc + kizárás (Gerdán).

Hétméteresek: 5/2, il. 4/2.


Skaliczki László: – Negyven percig, amíg erővel bírtuk, megoldottuk a feladatunkat. Vendégünk utána és különösen a hajrában már azt csinált velünk, amit csak akart.

Csoknyai István: – Ilyen nagy arányú győzelmet nem vártunk. Egy vereség utáni felfokozott állapotban érkeztünk Mezőkövesdre, és meggyőző játékkal diadalmaskodtunk a végére leeresztő hazaiak ellen.
hirdetés
hirdet�s