Kijött ugyan a börtönből, de továbbra is lopott

Miskolc – Tizenhét rendbeli vagyon elleni cselekménnyel gyanúsítják a férfit.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája előzetes letartóztatását rendelte el annak a gyanúsítottnak, aki a megalapozott gyanú szerint egy korábbi jogerős elítéléséből történő szabadulását követő egy hónap múlva – idén nyáron – több miskolci strand területén eltulajdonított vagyontárgyakat és készpénzt őrizetlenül hagyott táskákból, valamint az öltözőszekrények felfeszítése útján.

Felfeszítette a buszokat is

Több alkalommal a buszvégállomásokon parkoló autóbuszok ablakát benyomva vagy azt felfeszítve tulajdonította el a gépjárművezetők táskáját, igazolványait.

A férfit jelenleg 17 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, összesen közel 700 ezer forintos kárt okozott. A nyomozási bíró álláspontja szerint a gyanúsított szökésének vagy elrejtőzésének veszélye megállapítható, figyelemmel arra, hogy korábbi szabadulását követően 1 hónappal már újabb sorozat bűncselekményeket követett el és korábban a javítóintézetből is megszökött.

Nem nyugszik…

Jelen eljárás tárgyát képező bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt korábban már többször kihallgatták, majd elengedték, szabadlábra helyezték. A gyanúsított ezután is újabb bűncselekményeket követhetett el, vagyis az is megállapítható, hogy az ellene már folyamatban lévő eljárás hatálya alatt újabb bűncselekményt követhetett el.

Az is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el és abból tartaná el magát, ezért a bíróság 2015. november 30. napjáig az előzetes letartóztatását rendelte el.

ÉM-SZB