Friss hírek

2010.07.24. 15:17

MSZP: Már az Antall-kormány megszüntette az előző rendszer politikai haszonélvezőinek kiemelt nyugdíját

<p>Nem kapnak kiemelt kedvezményt sem az előző, sem a mostani rendszer nyugdíjasai - reagált közleményben Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a Jobbik törvényjavaslatára. Már az Antall-kormány megszüntette az előző rendszer politikai haszonélvezőinek kiemelt nyugdíját - tette hozzá a politikus. A Jobbik szombaton jelentette be, hogy törvényben vonná meg az előző rendszer vezetőinek, illetve a pártállam kiszolgálóinak kiemelt nyugdíját.</p>

A Jobbik egy jól hangzó törvényjavaslatot nyújtott be, amellyel csak a kisnyugdíjasok elégedetlenségét szeretné növelni - áll a szocialista politikus szombati közleményében. Minden polgár pontosan ugyanolyan szisztéma alapán kapja meg nyugdíját. A nyugdíj a befizetett járulékok és a szolgálati idő arányában magasabb, illetve alacsonyabb lehet - áll a közleményben.

A MSZP örömmel tart hétvégi felzárkóztató kurzusokat a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának, annak érdekében, hogy sikeresen és eredményesen tudják végezni parlamenti munkájukat - zárul Korózs Lajos közleménye.

A Jobbik törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint az előző rendszerben bizonyos beosztások felett dolgozóknál csak az akkori jövedelmük 1 százalékát vennék figyelembe a nyugdíjuk kiszámításánál. Novák Előd, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján azt közölte: az 1956-os megtorlások idején belügyminiszterként dolgozó Biszku Béla nyugdíja 640 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!