Kijelölték a türelmi zónát Tiszavasváriban

Kijelölték a türelmi zónát Tiszavasváriban. A jobbikos többségű képviselő-testület erről egyhangúlag döntött. A türelmi zónára azért volt szükség, mert az utóbbi két évben ugrásszerűen emelkedett a prostituáltak száma a városban. A hölgyek a lakótelepen, a házak között kínálták magukat, ráadásul a megyében itt a legmagasabb a szifiliszes megbetegedések száma. A testület ezért úgy döntött: január elsejétől már csak a türelmi zónában árulhatják bájaikat a hölgyek, akiknek így kötelező lesz rendszeres orvosi vizsgálaton is részt venni.

Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta: a türelmi zóna kijelölésével a prostitúció visszaszorítása a céljuk. Most egy lakótelep kellős közepén működnek a prostituáltak, emiatt rengeteg a lakossági panasz. A jelenlegi jogszabályi rendszer, mint fogalmazott, “sánta”: ha nincs kijelölt türelmi zóna, nehéz fellépni a prostitúció ellen, elküldeni sem lehet a hölgyeket onnan, ahol álldogálnak. Ha van türelmi zóna, akkor viszont már keretek közé szoríthatják a prostitúciót. Felelősségre lehet vonni azt, aki azon kívül űzi az ősi ipart, szabálysértési eljárást lehet indítani ellene, pénzbírságra, elzárásra büntethető.

A türelmi zóna, a Fehértói úton lesz, amely mezőgazdasági területen vezet át, lakott területtől távol. A jobbikos városvezető hozzátette: az örömlányoknak ezentúl havonta orvosi vizsgálaton kell részt venniük, amit papírral kell majd igazolniuk ellenőrzéskor. Csak vállalkozói igazolvánnyal űzhetik az ipart, és adózniuk is kell a jövedelem után.

A lakosság üdvözli a döntést – mondta a polgármester, aki azt reméli, a döntéssel sikerül a nemi úton terjedő betegségeknek is gátat szabni. A rendőrkapitányság vezetőivel igen, a prostituáltakkal viszont nem egyeztettek a helyszínről. Hogy miért nem, arra Fülöp Erik azt felelte: mert nem ők a legautentikusabb válaszadók ebben a kérdésben. Jelenleg egyébként 10 prostituált lehet Tiszavasváriban, ami úgy érdekes, ha hozzátesszük: másfél-két éve jelent meg az első hölgy a “szakmában” – tette hozzá.