Sport

2014.07.31. 11:35

Regionális súlyemelő edzőközpont lehet Ózdon

Ózd - Az országos főtitkár váratlan látogatása után központi segítségre is számíthat az Ózdi SFC

Ózd - Az országos főtitkár váratlan látogatása után központi segítségre is számíthat az Ózdi SFC A közelmúltban tett ózdi látogatása során, Takács Mária kiemelt Kelet-magyarországi regionális edzőközpontnak nevezete az Ózdi Súlyemelő és Fitness Clubot. A Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára váratlanul érkezett az ózdi műhelybe, mert bejelentés nélkül szerette volna látni az ott zajló munkát. Kíváncsi volt arra a nagymértékű beruházásra is, melyet a klub saját erejéből hajtott végre júniusban, hiszen modern edző-, és versenydobogókra cserélte a régieket, újak a guggoló-állványok, a súlytartó-állványok is.

- A központi munkához már a tavaly csatlakoztunk – mondja Fodor Emese, aki 22 éve vezeti a klub szakosztályait. A Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlás-nevelési programjainak edzőtáborait bonyolítjuk a városban, mint a Héraklész, vagy a Sport XXI. program. Ezekben különböző életkorú, elsősorban Kelet-magyarországi egyesületekből jönnek súlyemelők, akik helyi irányítással dolgoznak az edzéseken a sportági szakszövetség javaslatára, a MOB által meghatározott ideig. A súlyemelő szövetség eszközökkel is segíti munkánkat, nemrégiben a kezdő gyerekek számára készült, Magyarországon gyártott edzőrudakat kaptunk, illetve hamarosan érkezik, a nemzetközi versenyeken leginkább használt, világvezető Eleiko edző-tárcsakészlete, amelyhez az edzőrudat klubunk vásárolja meg.

Javaslatukra állami műhelytámogatásban részesülünk 2011 után újra, illetve a Sport XXI. keretéből szintén jut klubunknak is, melyből sportágspecifikus felszereléseket, egységes sportruházatot tudunk vásárolni versenyzőinknek. Mindezt elsősorban annak köszönhetjük, hogy tagtoborzást végeztünk, létszámban és tehetségüket tekintve is, nagy utánpótlásbázissal rendelkezünk. A Fekete József szakmai irányításával készülő 8-11 év közötti fiatalok, jövőre már indulhatnak a különböző országos bajnokságokon, s akkor bízom benne, hogy előrébb lépünk a szakosztályrangsorban, ahol jelenleg az igen előkelő 6. helyet foglaljuk el a hazai súlyemelő szakosztályok sorában.

ORV előtt Ózdon

Fodor Emese hozzátette: nagy feladat, és óriási megtiszteltetés volt számukra, hogy az Olimpiai Reménységek Versenyére készülő magyar utánpótlás válogatott keretet közvetlenül a verseny előtt két hétre Ózdra irányították. Az észak-borsodi városból utaztak át Kazincbarcikára, ahol a Visegrádi Négyek - Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország - versenyében remekül szerepeltek. A férfi csapatunk győzött, a hölgyek pedig a dobogó második fokára állhattak föl. Augusztus 11-15-ig, pedig újabb 18 gyermekkel dolgozhatnak majd Ózdon, ők a fiatalabb korosztály képviselői.

- Ezután 73 indulóval lebonyolítottuk a hagyományos Suzuki Kupát, ahol dobogóra lépett a vietnami súlyemelő válogatott világnagyságokkal. Rendezvényünket pedig megtisztelte a vietnami állami sporthivatal elnökhelyettese Tran Duc Phan úr is, és az MSSZ vezetése – amit szintén óriási dolognak tartok – fogalmazott Fodor Emese, szakosztályvezető.

ÉM-ME

A Messzin emelt Nagy

Az Ózdi SFC legeredményesebb súlyemelője sem tétlenkedik ezekben a hetekben. A válogatott kerettag Nagy Nikoletta legutóbb a kecskeméti Messzi István emlékversenyen lépett dobogóra. A hölgyek 63 kg-os súlycsoportjában az ózdi lány szakításban 82, lökésben 101 kilót emelt, így 183 kg-os összetett eredménnyel nyerte meg a súlycsoportot.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!