Kiírták a Diósgyőri Stadion közbeszerzési eljárását

Akt.:
Kiírták a Diósgyőri Stadion közbeszerzési eljárását
Miskolc – A Diósgyőri Stadion tervezett megvalósítási időtartama 14-15 hónap, ezen belül az MVSC fejlesztése 5 hónapig tart. A DVTK NB I-es csapata a stadionban, a kivitelezővel történő egyeztetés függvényében, várhatóan szeptember végéig játszhat. A Miskolci Polgármesteri Hivatal közleménye.

2016. február 25-én a 1071/2016. számú kormányhatározat 10.915 mFt összegre megemelte a Diósgyőri Stadion és az MVSC sporttelep (900 mFt) rekonstrukciós beruházási keretét.

Április 26-án a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkársága jóváhagyásával a BMSK Zrt, a projekttársaság közbeszerzési szakértőjeként továbbította a közbeszerzési dokumentációt a Közbeszerzési Hatósághoz (KH). Május 3-án a KH hiánypótlási felszólításban kérte a dokumentum módosítását.

A BMSK a szükséges javítást elvégezte és az illetékesek részére jóváhagyásra kiküldte.

A Közbeszerzési Hatóság továbbította az anyagot a TED európai hivatalos közbeszerzési honlapjához, ahol a mai napon a hirdetmény megjelent.

A közbeszerzés lefolytatása után várhatóan szeptember hónapban kezdődik a kivitelezés.

A tervezett megvalósítási időtartam 14-15 hónap, ezen belül az MVSC fejlesztése 5 hónapig tart.
A DVTK NB I-es csapata a stadionban, a kivitelezővel történő egyeztetés függvényében, várhatóan szeptember végéig játszhat.

A csapat a 2017. tavaszi és őszi idényt az MVSC pályán játssza majd.

A stadion 2017 IV. negyedévében elkészül.

Miskolc, 2016.05.12.
Dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere