Kihirdették az illusztrációs és meseíró pályázatok nyerteseit

Kihirdették az illusztrációs és meseíró pályázatok nyerteseit a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon a Mûvészetek Palotájában. A fõdíj mindkét kategóriában 300 ezer forint, a második helyezettek 200 ezer forintot, míg a harmadik helyezettek 100 ezer forintot kaptak- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezõk.

Az illusztrációs és meseíró pályázatot az Európai Unió Szegénység és a Társadalmi Kirekesztettség Elleni Küzdelem Nemzetközi Éve kapcsán hirdette meg a Gyermekkönyvszerzõk és Illusztrátorok Egyesülete. A meseíróknál Lackfi János lett az elsõ, Iványi Zsófia a második, és Vészits Andrea kapta a harmadik díjat. Illusztrációs kategóriában Rofusz Kinga végzett az elsõ helyen, Damó István lett a második, Kasza Juli pedig a harmadik. A fõdíj 300 ezer forint volt, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek pedig 100 ezer forintot kaptak.

A pályázathoz kapcsolódó kiállítást több mint hatvan kortárs illusztrátor alkotásaiból május 13-ig lehet megnézni a Mûvészetek Palotája Zászlótermében.